Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CFO Mercedes spune ca cererea de vehicule electrice este mai mica decat se astepta

Seful financiar Mercedes, Harald Wilhelm a spus ca piata EV este un „spatiu destul de brutal”.



Sursa: mbusa.com


Mercedes-Benz inregistreaza rate de cerere de catre consumatori mai mici decat cele asteptate pentru vehiculele electrice, a declarat joi directorul financiar Harald Wilhelm, descriind piata de vehicule electrice drept „un spatiu destul de brutal”.


Compania a ramas angajata fata de obiectivele sale de vehicule electrice, dar ar putea beneficia de portofoliul sau de motoare cu ardere daca marjele vehiculelor electrice raman mai mici decat se presupunea anterior, a spus acesta.


„Cu unii jucatori traditionali care vand vehicule BEV sub nivelul ICE (masini cu motor cu ardere interna), acesta este un spatiu destul de brutal”, a spus Wilhelm. „Cu greu imi pot imagina ca actualul status este pe deplin durabil pentru toata lumea”.


Comentariile lui Wilhelm au fost facute ca parte a raportarii veniturilor Mercedes in trimestrul trei.


Producatorul de masini de lux a raportat joi o rentabilitate ajustata a vanzarilor de 12,4% in divizia sa de masini in trimestrul al treilea. Se asteapta sa fie la capatul inferior al unei prognoze de 12 pana la 14% pentru anul urmator din cauza concurentei preturilor, inflatiei, ratelor ridicate ale dobanzilor, incertitudinii geopolitice si problemelor lantului de aprovizionare.


Producatorul auto se asteapta sa-si mentina rata de vanzari in trimestrul urmator.


Castigurile inainte de dobanzi si impozite (EBIT) in cadrul Grupului Mercedes-Benz au scazut cu 6,8%, pana la 4,8 miliarde de euro (5,1 miliarde de dolari), in timp ce castigurile din autoutilitare au crescut cu 44%, pana la 715 milioane de euro, cu o rentabilitate ajustata a vanzarilor de 15%.


Veniturile grupului au scazut cu 1,4%, la 37,2 miliarde de euro.


Sursa: group1auto.co.uk


Mercedes a descris mediul de piata ca fiind „modificat” si „marcat de o concurenta intensa a preturilor, in special in segmentul vehiculelor electrice”.


Producatorii de automobile de la Ford la Tesla au redus preturile de-a lungul anului pe pietele din Statele Unite pana in China pentru a stimula cererea, in special pe piata vehiculelor electrice, dar Mercedes a rezistat in mare masura sa urmeze exemplul, concentrandu-se pe cresterea marjelor fata de vanzarile in volum.


Insa inflatia mai mare,  de 329 de milioane de euro din partea valutarului si costurile legate de lantul de aprovizionare au diminuat castigurile din trimestrul al treilea, a spus compania.


La inceputul acestei luni, Mercedes a raportat o scadere a vanzarilor totale in trimestrul trei cu 4%, vanzarile de top cu 11%, partial cauzate de schimbarile de model si de lipsa sistemelor de 48 de volti furnizate de Robert Bosch.


Veniturile auto au scazut cu 3,8% din cauza scaderii livrarilor, dar pretul mediu de vanzare a ramas stabil, a spus compania.


Privind in perspectiva, se asteapta ca rata vanzarilor din primele trei trimestre sa ramana aproximativ la acelasi ritm in trimestrul al patrulea si nu si-a ajustat tinta de vanzari pentru intregul an de crestere constanta.


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA