Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Skoda Superb devine mai mare si adauga mai multa tehnologie

Skoda a marit dimensiunea modelului Superb deoarece marca continua sa concureze in segmentul european pentru masinile de dimensiuni medii.



Sursa: completecar.ie


Skoda a dezvaluit miercuri versiunea hatchback si break a Superb din a patra generatie. Cel mai recent Superb hatchback este cu 43 mm mai lung decat modelul actual, la 4.912 mm, in timp ce break-l este cu 40 mm mai lung la 4.902 mm.


Versiunea hybrid plug-in primeste o baterie mai mare, care isi mareste autonomia  electrica la 100 km (62 mile) fata de 35 mile pentru masina actuala. Are un motor pe benzina de 1,5 litri, o baterie de 25,7 kilowati-ora si un motor electric pentru a oferi o putere combinata de 204 CP.


Superb este disponibil si cu un motor mild-hybrid de 1,5 litri pe benzina, un motor pe benzina de 2,0 litri cu doua puteri si un motor diesel de 2,0 litri, de asemenea, cu doua puteri. Tractiunea integrala este disponibila pe modelele diesel si pe benzina cu putere mai mare.


Skoda a spus ca noua  dimensiune a oferit lui Superb mai mult spatiu interior. Break-ul are cu 30 de litri mai mult spatiu in portbagaj la 690 de litri, iar hatchback-ul are cu 20 de litri mai mult la 645 de litri.


Superb a fost proiectat de Skoda alaturi de viitorul Volkswagen Passat break de dimensiuni medii. Break-ul Superb si Passat va fi construit in fabrica Grupului VW din Bratislava, Slovacia. VW a renuntat la versiunea berlina care se vand mai incet fata de modelul Passat.


Superb a fost al doilea cel mai bine vandut model de dimensiuni medii din Europa in primele opt luni, potrivit cercetatorilor de piata Dataforce, cu vanzari de 34.708 unitati. Passat a fost numarul 1 cu vanzari de 49.074 de unitati. Rivalele care au fost intrerupte recent includ Ford Mondeo, Renault Talisman si Kia Optima.


Skoda a spus ca Germania este cea mai mare piata pentru actuala generatie a treia Superb, cu 153.222 de unitati vandute de la lansarea sa in 2015. Cehia a ocupat locul al doilea cu 61.479 de vehicule si Marea Britanie a treia cu 57.054 de vehicule.


Sursa: autoevolution.com


Superb imparte platforma VW Group MQB Evo cu Skoda Kodiaq, VW Passat si VW Tiguan si aduce multe dintre inovatiile lor.


Echipamentele disponibile pe masina includ scaune cu masaj, parcare automata si conducere semi-autonoma Travel Assist. Toate modelele sunt dotate cu control adaptiv al vitezei de croaziera, asistenta pentru mentinerea benzii, asistenta la schimbarea benzii si o camera de parcare spate.


In interiorul lui Skoda ofera cadrane rotative programabile pentru functii precum controlul volumului si setarile de temperatura, diferentiandu-l de Passat, care pune majoritatea comenzilor sale pe un ecran tactil.


Pentru a compensa, Passat are un ecran tactil disponibil mai mare, cu o dimensiune de pana la 15 inchi, comparativ cu un maxim de 13 inchi pentru Superb.


Ambele sisteme folosesc noul sistem matrice de infotainment modular din a patra generatie al Grupului VW (MIB4).


VW spune ca abordeaza problemele ridicate de clienti cu sistemul de a treia generatie lansat pentru prima data in compacta electrica ID3.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA