Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault va incepe sa vanda pachetul de actiuni Nissan

Vanzarile actiunilor pe care le detine in cadrul Nissan ar putea incepe la inceputul anului 2024, a spus CEO-ul Renault, Luca de Meo.



Sursa: reuters.com


Renault vrea sa inceapa sa vanda „foarte curand” un pachet de 28% din partenerul de lunga durata Nissan, ca parte a ambitiosului plan de dezvoltare a vehiculelor electrice al producatorului francez, care include o oferta publica initiala a bratului sau de vehicule electrice Ampere.


Vanzarile actiunilor ar putea incepe la inceputul anului 2024, a declarat miercuri CEO-ul Renault, Luca de Meo, intr-un interviu pentru Bloomberg Television. Vanzarea va fi coordonata cu Nissan, a declarat acesta.


„Nu doriti sa obtineti imediat prea multe actiuni pe piata”, a spus el. „Vom folosi acesti bani pentru alte lucruri”.


Miza, in valoare de aproximativ 4,3 miliarde de euro (4,67 miliarde de dolari), ofera Renault optiuni in cazul in care decide sa nu continue IPO-ul Ampere.


Fondurile ar putea fi folosite pentru a ajuta producatorul de automobile sa accelereze dezvoltarea de vehicule electrice mai ieftine si sa infrunte mai rapid rivali precum Tesla.


De Meo inca urmareste o IPO Ampere in aprilie sau mai, el nu exclude sa renunte la listare daca evaluarea nu corespunde asteptarilor sale de 8-10 miliarde de euro pentru afacerea care a inceput sa functioneze independent in aceasta luna. Alte optiuni ar putea fi pe masa, inclusiv un spin-off, a spus de Meo.


Sursa: carmagazine.co.uk


Renault vizeaza venituri de peste 10 miliarde de euro pana in 2025 pentru Ampere, a anuntat compania miercuri, intr-un briefing pentru investitori cu privire la afacerile cu vehiculele electrice.


Ampere planuieste sa introduca Twingo Legend, un vehicul electric compact, fabricat in Europa, care se va vinde cu mai putin de 20.000 de euro, pe masura ce lupta pentru masini mai accesibile se incinge intr-o regiune in care consumatorii au fost afectati de criza recenta a costului vietii.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA