Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault planuieste noul Twingo EV ca raspuns pentru rivalii chinezi

Noul Twingo va avea un consum de energie de 10 kilowati/ora la 100 km, ceea ce ar fi cu 50% mai bun decat vehiculele electrice mici actuale.



Sursa: topgear.com


Raspunsul Renault la vehiculele electrice low-cost de la rivalii europeni si noile intrate din China va fi urmatoarea generatie Twingo, o masina de oras complet electrica construita in Europa cu un pret de mai putin de 20.000 de euro, a declarat CEO-ul Luca de Meo.


Producatorul auto a declarat miercuri ca va lansa masina in 2026, iar de Meo a aratat modelul investitorilor la o zi a pietei de capital aici pentru Ampere, spin-off-ul Renault EV.


„Acesta este un glont de argint pentru mobilitatea urbana durabila”, a spus de Meo. El a spus ca masina va fi dezvoltata intr-un „record” de doi ani pentru a se potrivi cu viteza producatorilor de automobile chinezi.


Renault a descris noul Twingo ca fiind un „vehicul urban potrivit” cu un cost lunar de mai putin de 100 de euro si un consum de energie  mai bun decat actualele vehicule electrice mici.


In comunicatele de presa anterioare, Renault se referise la Twingo drept „Legenda”.


Twingo ar putea fi produs la fabrica Renault din Novo Mesto, Slovenia, care construieste actualul Twingo in versiuni cu baterie electrica si motor cu combustie, si masina mica Clio. Fabrica a produs si Smart ForFour, un model frate al lui Twingo.


Concurentii vor include potentialele modele viitoare de la Tesla si Volkswagen, precum si Citroen New e-C3 , care va fi construit in Slovacia, va incepe de la 23.300 de euro si va avea o autonomie de 300 km. O versiune cu autonomie mai mica a noului e-C3, care urmeaza sa fie lansata in 2025, este de asteptat sa coste mai putin de 20.000 de euro.


Mai multi experti se asteapta insa ca adevarata amenintare va veni din China, unde este construit cel mai ieftin vehicul electric de la Renault, Dacia Spring.


De Meo a descris noul Twingo ca un „raspuns la o multime de probleme, provocari si paradoxuri pe care trebuie sa le stapanim”, inclusiv profitabilitatea masinilor (segment A), intrebari geopolitice despre China, sustenabilitate si probleme de logistica.


Sursa: topgear.com


„A trebuit sa ne punem intrebarea cum sa atacam segmentul A”, a spus el, recunoscand ca au existat multe discutii despre aprovizionarea Spring din China.


El a comparat noua generatie Twingo cu masinile kei din Japonia, care sunt autovehicule cu cilindree mica, care reprezinta mai mult de o treime din piata din acea tara.


„Twingo este masina kei europeana”, a spus el. „Este un concept foarte inteligent. Nu are sens sa folosesti o masina de 2,5 tone pentru a muta o singura persoana in oras.”


„Trebuie sa ne intoarcem la masini mai mici”, a adaugat el. „In loc sa vorbesc despre asta, prezint o solutie care este fezabila si aceasta este Twingo”.


De Meo are experienta in lansarea masinilor de oras de succes. In calitate de sef al marcii Fiat in anii 2000, el a sustinut dezvoltarea modelului 500, care a fost pe piata in mare masura neschimbat din 2007.


„Imi aminteste de 500 de la Fiat”, a spus el despre viitorul Twingo, pe care l-a numit un produs „iconic” Renault.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA