Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Li Auto setat sa produca in masa primul EV

Vehiculul multifunctional Li Auto Mega va fi echipat cu arhitectura de incarcare de 800 de volti si bateriile Qilin de la CATL.



Sursa: electrek.co


Li Auto va incepe productia in masa si livrarea primului sau vehicul complet electric in februarie, in timp ce viitorul producator de automobile chinez pariaza pe tehnologia de incarcare rapida pentru a rezolva anxietatea de autonomie a utilizatorilor de vehicule electrice.


Li Auto a declarat ca vehiculul multifunctional Mega, cu un design frontal in forma de picatura de apa, va fi echipat cu arhitectura de incarcare de 800 de volti si cu cele mai recente baterii Qilin ale gigantului chinez CATL. Combinatia ar oferi lui Mega o autonomie de 500 km (310 mile) la o incarcare de 12 minute, a spus compania.


Li Auto a inceput deja sa preia comenzi in China pentru noul model la un pret estimat de sub 600.000 de yuani (83.000 USD). De asemenea, a apreciat rezistenta scazuta la aer a designului sau de streaming, care reduce consumul de energie si extinde autonomia de rulare.


Mega, care a primit peste 10.000 de comenzi pana la pranz, ora locala, preia marcile auto globale pe piata MPV-urilor de dimensiuni mari, pe care o domina inca cu vehiculele pe benzina. Li Auto isi propune sa vanda mai mult decat BMW, Mercedes-Benz si Audi in China in 2024.


„Mega este atragatoare pentru familiile chineze mai bogate, din generatia mileniului, care au din ce in ce mai multi copii si au nevoie de vehicule de aceasta dimensiune”, a declarat Bill Russo, CEO al companiei de consultanta Automobility din Shanghai.


„Tot ce a existat pentru acea categorie era o Toyota Alphard mult prea scumpa si un GM GL8, care este practic o masina inchiriata a unui om de afaceri”.


Sursa: cnevpost.com


Analistul de valori mobiliare din China Merchants Bank International, Shi Ji, a declarat intr-o nota saptamana trecuta ca Li Auto se astepta la un volum lunar de vanzari de 5.000 de unitati sau mai mare pentru Mega.


Mercedes este liderul actual de piata pe segmentul MPV, tintind modelul sau Vito catre utilizatorii business cu vanzari medii lunare de 1.400 de unitati.


„Mega de la Li Auto va deveni cea mai buna alegere de masini cu preturi de peste 500.000 de yuani pentru utilizatorii de familie, modelul cu cele mai mari vanzari dintre masinile din acea gama de preturi de toate tipurile si dimensiunile de combustibil”, a spus compania.


Mega MPV va fi primul model realizat la fabrica Li Auto din Beijing, care are o capacitate de proiectare de 100.000 de unitati pe an.


Fondata in 2015, Li Auto ofera patru SUV-uri hybrid cu gama extinsa la preturi de peste 300.000 de yuani si concepute pentru utilizatorii de familie. S-a clasat pe locul al saptelea dupa volumul vanzarilor in primele zece luni din acest an printre producatorii de masini electrice si hibride din China si nu a dezvaluit niciun plan de a-si vinde masinile in strainatate. Compania a inregistrat un venit net de 2,82 miliarde de yuani in al treilea trimestru si venituri de 34,68 miliarde de yuani.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA