Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fiat Panda EV va fi produs in Serbia

Productia de Panda electric va stimula comertul dintre Italia si Serbia, a declarat presedintele sarb Aleksandar Vucic.



Sursa: balkangreenenergynews.com


Presedintele sarb Aleksandar Vucic a declarat ca se asteapta ca Stellantis sa produca o masina de oras Fiat Panda electrica in Kragujevac.


Vucic a spus ca productia de Panda electric va stimula comertul dintre Italia si Serbia, peste actualele 4,6 miliarde de euro pe an. Vucic nu a dat oferit data anume pentru lansarea in productie. El a dat mai multe declaratii duminica, dupa intalnirea cu premierul italian Giorgia Meloni.


Panda electric este de asteptat sa se lanseze la jumatatea anului 2024. Acesta va folosi aceeasi arhitectura de masina Smart precum recent lansatul Citroen e-C3. Pretul sau va fi probabil similar cu cel al eC3, care in prezent incepe de la 23.300 de euro, dar dupa 2025 va avea o varianta cu gama mai scurta, care va costa mai putin de 20.000 de euro.


Stellantis si guvernul sarb au semnat in 2022 un acord de 190 de milioane de euro pentru a produce vehicule electrice in uzina din Kragujevac, dar nu au spus ce BEV va fi construit la fabrica, care a produs anterior monovolumul Fiat 500L.


Sursa: clubalfa.it


Actuala generatie de Panda este construita in Pomigliano, langa Napoli, in Italia. Sindicatele italiene se opun pierderii productiei de Panda din Pomigliano. FIOM, unul dintre cele mai mari sindicate italiene, a emis o declaratie in care spune ca va lupta impotriva planurilor Stellantis de a muta productia Panda in afara Italiei.


Stellantis a spus recent ca productia actualului Panda din Pomigliano va continua pana in 2026. La un eveniment la Torino, in noiembrie, CEO-ul Carlos Tavares a declarat ca ciclul de productie s-ar putea prelungi dincolo de aceasta data daca UE renunta la propunerile de inasprire a reglementarilor privind emisiile.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA