Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota pregateste lansarea europeana a vehiculelor electrice mici si mijlocii

Toyota va dezvalui un nou SUV mic, electric cu baterie, in prima jumatate a anului 2024, inainte de lansarea pe piata in Europa mai tarziu in cursul anului.



Sursa: carmagazine.co.uk


Micului SUV i se va alatura un crossover de dimensiuni medii complet electric cu stil coupe in 2025.


Cele doua modele fac parte din planul marcii Toyota de a vinde sase masini complet electrice in Europa pana in 2026.


Toyota a aratat concepte care prevad vehiculele electrice mici si mijlocii evenimentul sau media anual Kenshiki.


Conceptul SUV Urban „ofera o indicatie puternica a ceea ce va contribui cheie la vanzarile marcii noastre aici in Europa”, a spus CEO-ul Toyota Europe, Yoshihiro Nakata.


Micul SUV este dezvoltat impreuna cu Suzuki si va fi construit in India, a declarat o sursa pentru Automotive News Europe.


Suzuki a dezvaluit conceptul de SUV mic eVX la Salonul auto de la Delhi in ianuarie si a spus ca va fi pus in vanzare in 2025.


EVX de productie ar avea o autonomie de 550 km (342 mile) de la o baterie de 60 de kilowati/ora, a declarat compania. Toyota nu a confirmat co-dezvoltarea cu Suzuki.


Toyota a confirmat ca versiunea de productie a SUV-ului sau electric mic va oferi doua dimensiuni de baterie, precum si optiunea de tractiune integrala, lucru pe care il ofera cu SUV-ul mic hybrid Yaris Cross.


Versiunea de productie va concura cu modelul electric Hyundai Kona, care a vandut 30.525 de unitati in Europa in primele noua luni, potrivit analistilor de piata Dataforce. Alti concurenti vor include Opel Mokka-e, Peugeot e-2008 si viitoarea versiune electrica a lui Ford Puma.


„Va fi, fara indoiala, un SUV cu o pozitie inalta. Clientii cauta indrazneala de la Toyota”, a declarat seful de produse si marketing al Toyota Europe, Andrea Carlucci, jurnalistilor.


Conceptul are 4300 mm lungime, 1820 mm inaltime si 1620 mm latime.


Toyota a prezentat in avanpremiera coupe-ul crossover electric de dimensiuni medii cu conceptul Sport Crossover dezvaluit la Salonul auto de la Shanghai in aprilie. Conceptul a fost conceput de BYD Toyota EV Technology Company, o societate mixta infiintata in China de Toyota si BYD.


Masina va fi lansata in Europa pana in 2025, iar concurentii probabili includ ID7 recent lansat de VW, Hyundai Ioniq 6 si BYD Seal.


Masina este „mai lunga, mai lata si mai joasa” decat bZ4x, singurul model BEV actual al Toyota, a spus Nakata la Bruxelles. „Este pentru cei care pun stilul mai presus de functionalitate”, a declarat el.


Sursa: insideevs.com


Anul trecut, Toyota a prezentat conceptul bZ Compact SUV care va deveni unul dintre cele sase noi SUV-uri din Europa pana in 2026.


SUV-ul bZ Compact are surplome scurte si un habitaclu ingust pentru a imbunatati aerodinamica si performanta de rulare si ar transmite o serie de indicii de stil de la bZ4X.


Toyota a spus ca va lansa inca doua SUV-uri complet electrice pentru a-si completa gama pana in 2026, fara a fi specific.


Pana la acea data, Toyota se asteapta sa vanda 250.000 de BEV anual in Europa, reprezentand mai mult de 20% din vanzarile sale totale.


Marca a vandut doar 14.240 de unitati ale bZ4x in Europa pana in octombrie, arata datele Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA