Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Brandul de masini reinviat Moskvich intra in top 10 al Rusiei

Moskvich a vandut 1.910 de unitati in noiembrie pentru o cota de piata de 1,7%, conform datelor rusesti.



Sursa: reuters.com


Masina Moskvich din epoca sovietica a Rusiei a intrat pentru prima data in noiembrie pe lista tarii cu cele mai bine vandute 10 marci, au aratat datele agentiei de analiza rusa Autostat.


Vanzarile de masini noi in noiembrie in Rusia au crescut cu 113% fata de anul precedent, pana la 109.706 vehicule, a anuntat marti Autostat, citand date de la partenerul sau PPK.


Vanzarile revin de la o scadere cauzata de sanctiuni si de plecarea producatorilor auto occidentali in 2022, pe baza conflictului dintre Moscova si Ucraina.


Productia Moskvich a fost relansata anul acesta la o fabrica din Moscova. Statul rus a achizitionat fabrica de la Renault anul trecut pentru o rubla simbolica, deoarece producatorul francez de automobile a parasit piata dupa invadarea Ucrainei de catre Moscova.


Surse au declarat pentru Reuters ca modelul Moskvich 3 este un JAC Sehol X4 asamblat la Moscova folosind kituri cumparate de la un partener chinez.


Moskvich a fost pe locul 9 in topul celor mai bine vandute masini in noiembrie, vazand 1.910 de vehicule pentru o cota de piata de 1,7%.


Pe parcursul celor 11 luni din ianuarie pana in noiembrie, au fost vandute 10.676 de masini Moskvici, dupa cum arata datele.


Sursa: wheel-size.com


Lada, cea mai populara marca din Rusia, a fost lider in noiembrie, cu 32.651 de masini vandute si o cota de piata de 29,8%.


Masinile chinezesti detin majoritatea celorlalte pozitii de pe lista, inlocuind marcile europene si japoneze care parasesc piata.


Vanzarile de masini din China par sa fi atins un varf la peste 56% din piata, pe masura ce productia interna a Rusiei isi revine dupa exodul producatorilor de automobile occidentali, arata datele Autustat.


Potrivit Autostat, au fost vandute 939.254 de autoturisme noi in Rusia in ultimele 11 luni, intr-o crestere cu aproape 65% fata de anul precedent.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA