Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lamborghini introduce saptamana de patru zile pentru lucratorii din productie

Acordul face parte dintr-o renegociere mai ampla, care include, de asemenea, 500 de noi locuri de munca, o crestere a salariilor anuale si alte beneficii pentru forta de munca din cadrul Lamborghini.



Sursa: lamborghini.com


Lamborghini a ajuns la un acord cu sindicatele pentru a introduce o saptamana de patru zile pentru lucratorii sai din productie, au declarat asociatiile de munca si compania, pe masura ce mai multe grupuri de productie reexamineaza structura saptamanii de lucru pentru angajatii lor.


Sindicatele FIOM si FIM-CISL au declarat ca acordul este „istoric”, deoarece este primul din industria auto din Europa care realizeaza o reducere semnificativa a timpului de lucru fara a reduce salariile, ci mai degraba a le creste.


Miscarea vine intr-un moment in care multe companii si birouri publice schimba modul in care oamenii lucreaza pentru a imbunatati bunastarea angajatilor si pentru a promova economiile companiei dupa pandemia de COVID-19 si cresterea costurilor.


Scheme similare de patru zile pe saptamana adoptate in alte tari europene, cum ar fi Marea Britanie, au constatat ca angajatii au lucrat mai mult in mai putin timp, mentinerea locului de munca si recrutarea s-au imbunatatit, iar nivelurile de imbolnavire au scazut.


„Lucreste mai putin si lucreaza mai bine, acesta este principiul care a ghidat aceasta negociere si care face parte dintr-un rationament cuprinzator”, se arata intr-un comunicat al FIOM si FIM-CISL.


Muncitorii din productie cu un program rotativ in doua schimburi vor alterna o saptamana de cinci zile cu o saptamana de patru zile, reducand in general 22 de zile de munca in fiecare an, au spus sindicatele.


Cei cu o rotatie de trei schimburi, care include si ture de noapte, vor avea o saptamana de cinci zile alternata cu doua saptamani de patru zile, reducandu-si zilele de lucru anuale cu 31.


Acordul la care sa ajuns cu Lamborghini face parte dintr-o renegociere mai ampla a contractului-cadru folosit pentru lucratorii producatorului auto, o subsidiara a Grupului Volkswagen din Germania, care include, de asemenea, 500 de noi locuri de munca, o crestere a salariilor anuale si alte beneficii pentru forta de munca.


Sursa: telegraph.co.uk


In ceea ce priveste salariul, afacerea include o crestere cu 50% a bonusurilor variabile actuale platite lucratorilor, precum si un bonus unic de peste 1.000 de euro (1.082 USD) care urmeaza sa fie platit in aceasta luna.


Marti, Intesa Sanpaolo a spus ca 70% din aproape 30.000 de persoane care aveau optiunea de a cere sa lucreze o saptamana de patru zile au facut acest lucru, cu cereri in crestere. In ianuarie, cea mai mare banca din Italia a inceput sa scurteze saptamana de lucru pentru a reduce facturile la energie, prima miscare de acest gen a unui mare angajator italian.


Saptamana trecuta, producatorul de ochelari Essilorluxottica a convenit cu sindicatele sa testeze un model pe saptamana de lucru de patru zile in fabricile sale italiene, timp de 20 de saptamani pe an.


Alte grupuri italiene, inclusiv grupul aerospatial si de aparare Leonardo, sunt, de asemenea, in discutii cu sindicatele pentru a extinde beneficiile flexibile de lucru la locurile lor de productie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA