Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vehiculele electrice Stellantis sunt profitabile in SUA, Europa

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat ca despre companie ca va reduce decalajul dintre EV si vehiculele cu combustie interna.



Sursa: topgear.com


Stellantis este inca pe minus pe vehiculele electrice in SUA si Europa, a spus CEO-ul Carlos Tavares.


Tavares a spus ca producatorii de automobile trebuie sa fie „super ascutiti in ceea ce priveste costurile” pentru a obtine profituri bune pe vehiculele electrice. Pentru a atrage consumatorii din clasa de mijloc, Tavares a spus ca vehiculele electrice vor avea nevoie de preturi accesibile, dar profitabile in centrul pietei.


Tavares a spus ca Stellantis „lupteaza frontal” cu Tesla pentru vanzari in Europa. CFO Natalie Knight a declarat ca Stellantis a depasit Tesla in calitate de vanzator nr. 2 de vehicule electrice din Europa.


Tavares a mentionat viitorul Citroen e-C3 , la pretul de 23.300 de euro (25.100 de dolari), spunand ca va fi un vehicul profitabil. Micul EV este construit pe platforma „masina inteligenta” la pret redus a Stellantis.


Stellantis isi propune sa aiba peste 75 de modele electrice cu baterii la nivel global pana in 2030, inclusiv mai mult de 25 in SUA. Impulsul producatorului auto de vehicule electrice in SUA incepe cu modele precum camioneta Ram ProMaster, Ram 1500 REV si Jeep Recon.


„Faptul ca incercam continuu sa nivelam marjele dintre BEV si ICE nu este nou. Lucram la asta de cativa ani si as spune ca obtinem rezultate”, a spus Tavares.


Tavares a declarat ca acordul incheiat recent cu producatorul chinez de vehicule electrice Leapmotor va livra modele electrice profitabile consumatorilor europeni. Stellantis a declarat in octombrie ca investeste 1,5 miliarde de dolari pentru un pachet de 20% din Leapmotor.


Acordul prevede formarea Leapmotor International, o societate mixta condusa de Stellantis, care are drepturi exclusive pentru vanzarea produselor Leapmotor in afara Chinei.


Sursa: stellantis.com


„Consolidam afacerea Leapmotor in afara Chinei, care incepe cu un punct de aprovizionare care este cu 30% mai competitiv din punct de vedere al costurilor decat orice va puteti da seama in lumea occidentala”, a spus Tavares. „Incepeti cu minus-30% si printr-o companie de export din afara Chinei pe care o controlam si pe care o consolidam, vom aduce acele masini chinezesti pe pietele europene intr-un mod profitabil”.


Tavares a spus ca rezultatele alegerilor din 2024 pentru presedintele SUA si Parlamentul European ar putea determina o accelerare a cererii de vehicule electrice sau incetinirea adoptarii. Producatorii de automobile vor trebui sa gestioneze ceea ce s-ar putea intampla in oricare dintre scenarii, a spus el.


Daca schimbarile de politica conduc la o incetinire a tranzitiei catre electrificare, Tavares a spus ca industria ar putea experimenta obstacole pe parcurs. Dar daca candidatii pro-EV castiga, presiunea s-ar putea dezvolta asupra producatorilor de automobile pentru ca aceste vehicule sa fie profitabile.


Daca cresterea vehiculelor electrice „nu este accidentata si continua pe cale liniara, cei care nu sunt capabili sa castige bani cu vehiculele electrice vor avea probleme foarte, foarte curand”, a spus Tavares. „Pentru ca, daca este pur liniar, cu cantitatea de capital pe care trebuie sa o finantati pentru produse, care din punct de vedere structural sunt mai putin profitabile decat ICE-urile, se vor pune in probleme destul de repede.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA