Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla recheama peste 2 milioane de vehicule pentru defecte ale pilotului automat

Miscarea este rezultatul unei investigatii a defectelor NHTSA de ani de zile, care va ramane deschisa, pe masura ce agentia monitorizeaza eficacitatea solutiilor Tesla.



Sursa: teslarati.com


Tesla a depus o rechemare care acopera mai mult de 2 milioane de vehicule dupa autoritatea principala de reglementare a sigurantei auto din SUA a stabilit ca sistemul sau de asistenta pentru sofer, Autopilot, nu face suficient pentru a preveni utilizarea gresita.


Mutarea este rezultatul unei investigatii a defectelor de ani de zile de catre Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi, care va ramane deschisa pe masura ce agentia monitorizeaza eficacitatea solutiilor Tesla. Un purtator de cuvant al NHTSA a spus ca sondajul a constatat ca mijloacele Tesla pentru a mentine soferii implicati sunt inadecvate si ar putea duce la „folosire necorespunzatoare previzibila”.


„In mod specific, ancheta a constatat ca designul unic al Tesla al sistemului sau Autopilot poate oferi controale inadecvate pentru implicarea soferului si utilizarea.” spuse purtatorul de cuvant.


„Tehnologia automatizata este foarte promitatoare pentru imbunatatirea sigurantei, dar numai atunci cand este implementata in mod responsabil”, a spus NHTSA miercuri. „Actiunea de astazi este un exemplu de imbunatatire a sistemelor automatizate prin prioritizarea sigurantei.”


Rechemarea este a doua din acest an care implica sistemele de conducere automata ale Tesla, care au fost supuse unui control din ce in ce mai intens dupa sute de accidente, dintre care unele au dus la decese. In timp ce CEO-ul Elon Musk a prezis de ani de zile ca producatorul auto este pe punctul de a oferi autonomie completa, atat Autopilot, cat si versiunea beta prezinta pietele Tesla ca Full Self-Driving necesita un sofer pe deplin atent sa-si tina mainile pe volan.


Autopilot vine standard pe fiecare Tesla nou. Foloseste camere pentru a potrivi viteza vehiculului cu traficul din jur si ajuta soferii sa conduca pe benzile clar marcate.


Sursa: consent.yahoo.com


De la sfarsitul anului 2016, Tesla a comercializat o functionalitate de nivel superior pe care o numeste Full Self-Driving. Acea suita de functii a fost rechemata in februarie, dupa ce NHTSA si-a exprimat ingrijorarea cu privire la masinile care utilizeaza sistemul care calatoresc in moduri ilegale sau imprevizibile, inclusiv depasirea limitelor de viteza, deplasarea dreapta prin intersectii pe benzi doar cu viraj.


NHTSA a efectuat pentru prima data o investigatie a defectelor Autopilot in urma unui accident fatal din 2016, doar pentru a sterge sistemul la inceputul anului urmator.


Autoritatea de reglementare a deschis peste 50 de investigatii speciale de accident care implica masini Tesla care sunt suspectate a fi legate de Autopilot.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA