Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari si Philip Morris vor colabora pentru a reduce amprenta de carbon

Ferrari si Philip Morris isi propun sa identifice solutii pentru electrificarea industriala in domeniile de generare, stocare si transformare a energiei regenerabile.



Sursa: nasdaq.com


Ferrari va colabora cu compania de tutun Philip Morris International pentru a studia moduri prin care ar putea reduce amprenta de carbon a fabricilor lor din regiunea Emilia-Romagna din Italia.


Ferrari, isi dezvolta prima masina complet electrica, asteptata la sfarsitul anului 2025 si s-a angajat sa devina neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pana in 2030.


Noua sa colaborare cu PMI, denumita Ferrari E-Lab, isi propune sa identifice solutii pentru electrificarea industriala in domeniile de generare, stocare si transformare a energiei regenerabile, a declarat producatorul auto intr-un comunicat.


Ferrari si Philip Morris au avut un parteneriat strategic din 1973, care s-a dezvoltat in principal in sponsorizarea producatorului de tigari Marlboro a echipei Ferrari de Formula 1.


Noul proiect va viza cele doua companii complexe de productie, situate in Maranello si respectiv, Crespellano, la aproximativ 30 de kilometri (19 mile) unul de celalalt.


Un prim studiu va explora viabilitatea tehnologiilor de stocare a energiei pe termen lung si ar trebui sa fie finalizat pana la sfarsitul lunii septembrie 2024, a adaugat Ferrari.


Nu au fost furnizate alte detalii, inclusiv cele operationale sau financiare.


Sursa: teletrader.com


„Companiile noastre vor colabora pentru a cerceta noi solutii tehnologice pentru a dezvolta si optimiza utilizarea energiei in procesele noastre industriale,” a declarat CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna.


PMI este „in special interesat de explorarea potentialului pe care electrificarea industriala l-ar putea juca in strategia noastra” a declarat Scott Coutts, vicepresedintele senior pentru operatiuni al companiei.


Aproape 5.000 de oameni sunt angajati la instalatia Ferrari din orasul natal Maranello, in timp ce peste 2.000 de oameni lucreaza la PMI din Crespellano.


Ferrari dezvolta acum o noua fabrica de asamblare numita ‘e-building’ in Maranello, unde anul trecut a instalat si o fabrica de celule de combustie care produce energie electrica fara ardere si furnizeaza 5% din energia necesara operatiunilor de productie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA