Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SUV-ul Alfa Romeo Milano va fi primul model integral electric al marcii

Rivalul Smart si Volvo va fi lansat in 2024, mai intai cu o transmisie complet electrica si mai tarziu cu motoare pe benzina mild-hybrid. Alfa Romeo Milano va fi primul SUV compact EV al Alfa Romeo.



Sursa: uk.motor1.com


Primul SUV mic de la Alfa Romeo se va numi Milano, un omagiu adus orasului in care brandul a fost fondat in 1910.


Milano va fi dezvaluit in aprilie, livrarile unei versiuni complet electrice urmeaza sa inceapa in septembrie, urmate doua luni mai tarziu de o versiune mild-hybrid pe benzina.


Versiunea electrica cu baterie va fi primul model complet electric al Alfa, desi marca Stellantis vinde o versiune hybrid plug-in a SUV-ului compact Tonale. Milano va fi ultimul model nou de la Alfa Romeo care va oferi si o varianta cu combustie. Din 2025, toate modelele noi vor fi lansate doar electrice, iar din 2027 Alfa Romeo va vinde doar modele complet electrice.


Se pare ca modelul urma sa fie numit Brennero, in conformitate cu modelele actuale care poarta numele de trecatori montane italiene.


Jean-Philippe Imparato, CEO-ul Alfa Romeo, a refuzat sa ofere o predictie de volum pentru Milano, precum si ponderea asteptata din vanzarile complet electrice. Imparato a declarat pentru Automotive News Europe ca Alfa Romeo este gata sa vanda Milano in afara Europei daca exista cerere pentru el.


Nu s-a luat decizia de a vinde Milano in SUA, dar Imparato a spus ca este increzator ca unele state vor genera in curand cerere pentru „SUV-uri electrice mici urbane”. Alfa Romeo vinde Tonale, berlina de dimensiuni medii Giulia si SUV-ul de dimensiuni medii Stelvio in America de Nord. De asemenea, planifica o berlina mare pana in 2027.


Milano va fi construit in fabrica Stellantis din Tychy, Polonia, care asambla doua modele surori, Jeep Avenger si Fiat 600. Toate modelele se bazeaza pe arhitectura eCMP2, care permite variante electrice si cu combustie.


Acesta va concura pe segmentul SUV-urilor mici, cel mai mare din Europa, care este condus de Volkswagen T-Roc cu 165.825 de vanzari din ianuarie pana in octombrie, inaintea lui Toyota Yaris Cross cu 148.613 vanzari si a Peugeot 2008 cu 136.073 de unitati, arata cifrele Dataforce.


Sursa: yinksmedia.com


Milano va fi unul dintr-un numar mic, dar in crestere, de SUV-uri mici de la marci premium, inclusiv DS 3 si Audi Q2. Printre noii intrati se numara Volvo EX30, Smart #1 si Lexus LBX. Vanzarile din T2 au fost de 48.072 pana in octombrie iar DS 3 a inregistrat 8.163 vanzari.


LBX, un model frate al lui Yaris Cross, este de asteptat sa vanda aproximativ 25.000 de unitati anual in Europa, au spus directorii Lexus.


Modelele complet electrice isi pierd tractiunea in segmentul SUV-urilor mici. In primele 10 luni, vanzarile de SUV-uri mici au crescut cu 15%, pana la 1.818.562 de unitati, dar ritmul vehiculelor electrice a fost mai lent, vanzarile au crescut cu 12%, pana la 102.718 unitati si o cota care a scazut la 5,6% din segment. Hyundai Kona a fost cel mai vandut SUV electric mic, cu 30.525 de unitati, inaintea lui Opel Mokka cu 24.293 si a lui Peugeot 2008 cu 21.381 pana la 10 luni, arata datele Dataforce.


Alfa Romeo nu a anuntat specificatiile si preturile pentru Milano. Imparato a spus ca va concura in principal cu Smart #1 si Volvo EX30, dar le va invinge „in ceea ce priveste manevrabilitatea”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA