Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault, Fiat si Tesla continua sa creasca vanzarile in Franta

Citroen si Peugeot s-au luptat in noiembrie, in ciuda celei de-a noua cresteri procentuale de doua cifre consecutive pe piata din Franta.



Sursa: autodesignmagazine.com


Renault, Fiat si Tesla contribuie la mentinerea unei serii de castiguri in vanzari in Franta, unde cererea de masini noi a crescut cu un procent de doua cifre pentru a noua luna consecutiv, potrivit cercetatorului de piata Dataforce.


Cresterea de 14% a pietei in noiembrie a venit in ciuda scaderii vanzarilor pentru producatorii francezi de automobile Peugeot si Citroen.


Succesul Renault a fost sustinut de o crestere cu 51% a inmatricularilor pentru cumparatori privati. Acest lucru l-a ajutat pe producatorul de automobile sa creasca vanzarile totale pe piata sa de origine cu 14%.


In frunte au fost Renault Clio si Austral. Clio a inregistrat o crestere de 110% a vanzarilor catre cumparatori privati, rezultand un castig global de 26% luna trecuta. Cererea pentru Austral a crescut cu aproape 400% pe canalul privat, ajutand inregistrarile sale globale sa creasca cu 82% in noiembrie.


Fiat a crescut vanzarile cu 39% in Franta luna trecuta, in timp ce marca sora Opel a raportat o crestere de 65%. Alti mari castigatori in Franta luna trecuta au fost: Tesla, Skoda si Nissan, ajutat de vanzarile puternice ale SUV-urilor Juke, Qashqai si X-Trail.


Peugeot a scazut cu 17% din cauza vanzarilor fixe catre clientii privati, combinata cu o scadere semnificativa a vanzarilor catre companiile de inchiriere de masini.


Sase dintre cele noua modele ale Citroen au inregistrat o scadere a vanzarilor in noiembrie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Drept urmare, Citroen a coborat pe locul sase in clasamentul de vanzari al tarii, in urma marcilor Renault, Peugeot, Dacia, Toyota si Volkswagen.


Cifrele din noiembrie din Franta arata, de asemenea, ca a existat o crestere abrupta a vanzarilor de vehicule complet electrice fabricate in China, inclusiv Tesla Model 3, Dacia Spring si MG4. Cresterea a venit inainte de debutul tarii cu reguli reinnoite care favorizeaza vehiculele fabricate in Franta si Europa fata de modelele fabricate in China.


Aproximativ 65% dintre masinile electrice vandute in Franta vor fi eligibile pentru schema revizuita, care include noi criterii care acopera cantitatea de carbon emisa in fabricarea unui vehicul electric.


Sursa: media.stellantis.com


Industria auto din China se bazeaza in mare masura pe electricitatea generata de carbune, ceea ce inseamna ca multe vehicule electrice fabricate acolo nu se vor mai califica pentru stimulente in numerar intre 5.000 si 7.000 de euro.


Acum, in absenta vehiculelor electrice ieftine fabricate in Europa, o treime din toate stimulentele sunt destinate consumatorilor care cumpara vehicule electrice fabricate in China, spun oficialii ministerului francez de finante.


Tesla a impulsionat vanzarile Modelului 3 in noiembrie, cand inmatricularile berlinei de dimensiuni medii au depasit inmatricularile Modelului Y cu 89%. Aceasta este o schimbare majora din ianuarie pana in septembrie, cand modelul Y a reprezentat mai mult de doua ori volumul modelului 3, potrivit Dataforce.


„Cu noua masura in vigoare, multe dintre cele mai vandute vehicule electrice din Franta in 2023 vor disparea din clasament”, a spus analistul Dataforce Benjamin Kibies.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA