Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Livrarile Tesla ating un record, dar nu indeplinesc aspiratiile lui Musk

Tesla a livrat probabil 1,82 milioane de vehicule electrice la nivel global in 2023, in crestere cu 37% fata de 2022, cu aproximativ 473.000 de unitati in al patrulea trimestru.



Sursa: insideevs.com


Se asteapta ca Tesla sa inregistreze un alt trimestru record pentru livrarile de vehicule electrice, probabil in afara unui obiectiv intern ambitios de 2 milioane anual, pe care CEO-ul Elon Musk l-a promovat la inceputul anului.


Confruntat cu incetinirea vanzarilor, Tesla si-a exploatat marjele de lider in industrie si a redus preturile celor patru modele de masini la nivel global in 2023, cu accent pe China, unde compania a pierdut cota de piata in favoarea localnicilor, inclusiv a BYD.


Razboiul preturilor si incetinirea cererii de vehicule electrice, i-au determinat pe producatorii de automobile, inclusiv Ford Motor, sa-si retraga planurile de electrificare, lasand Tesla drept lider incontestabil in SUA si ajutandu-si stocul sa se dubleze in acest an.


„Al patrulea trimestru este de obicei cel mai puternic al anului in ceea ce priveste livrarile pentru Tesla, ne asteptam sa se intample si in acest an”, a declarat Garrett Nelson, analist senior la CFRA Research.


Tesla a livrat probabil 1,82 milioane de vehicule la nivel global in 2023, in crestere cu 37% fata de 2022, cu aproximativ 473.000 de unitati in al patrulea trimestru, potrivit a 14 analisti chestionati de LSEG.


In ianuarie, Musk a spus ca Tesla are potentialul de a realiza 2 milioane de livrari in acest an, daca nu ar exista „forta majora”. Insa, de curand, in octombrie, el a spus despre costurile mai mari ale imprumuturilor ca preseaza cererea.


Compania, care a facut un impuls vanzarilor la sfarsitul anului prin cresterea reducerilor la modelele sale cheie, a declarat ca isi propune sa atinga o rata medie anuala de crestere de 50% pe mai multi ani.


In 2024, liderul pietei de vehicule electrice va trebui sa se confrunte cu pierderea creditelor fiscale federale pentru unele dintre masinile sale in SUA, precum si in Germania, unde guvernul isi incheie prematur programul de subventii pentru vehicule electrice.


Sursa: topgear.com


Acest lucru ar putea forta mai multe reduceri de pret anul viitor, chiar daca se asteapta ca ratele dobanzilor si costurile ingredientelor bateriei sa se reduca.


Jairam Nathan, analist la Daiwa Capital Markets, si-a redus estimarea pentru livrarile Tesla de anul viitor la 2,04 milioane de la 2,14 milioane si a spus ca modeleaza pentru o scadere cu 4% a veniturilor medii pe masina din 2023.


Compania se confrunta, de asemenea, cu o crestere a controlului de reglementare a sistemelor sale de conducere autonoma si a altor parti in SUA si in unele tari europene. La inceputul acestei luni, Tesla a rechemat aproape toate cele 2 milioane de vehicule ale sale de pe drumurile din SUA pentru a instala noi masuri de protectie.


Analistii chestionati de Visible Alpha se asteapta la 2,2 milioane de livrari de catre Tesla anul viitor. Majoritatea cred ca Cybertruck recent lansat si un Model 3 facelift nu sunt suficiente pentru a creste cererea.


Investitorii se asteapta ca marjele Tesla sa ramana presate pe masura ce compania creste productia Cybertruck si se pregateste sa lanseze o platforma auto mai ieftina.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA