Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW vede rezultate promitatoare ale testelor pentru o noua baterie EV

Rezultatele VW ar putea fi o victorie pentru producatorul de automobile, deoarece face eforturi pentru a face vehiculele electrice mai eficiente si mai putin costisitoare.



Sursa: vw.com


Grupul Volkswagen a spus ca lansarea bateriei sale a inregistrat rezultate promitatoare cu celulele cu stare solida pentru vehicule electrice, o victorie pentru producatorul de automobile, deoarece face eforturi pentru a face vehiculele electrice mai eficiente si mai putin costisitoare.


Un prototip cu stare solida de la partenerul american VW, QuantumScape, a „depasit semnificativ” obiectivele din industrie in ultimele teste, a declarat producatorul auto miercuri, intr-un comunicat.


In timpul testelor efectuate de unitatea bateriei PowerCo de la VW de-a lungul mai multor luni, celula a inregistrat o pierdere de doar 5% din capacitatea de stocare dupa mai mult de 1.000 de cicluri de incarcare, echivalentul a 310.685 mile pe drum. VW a spus ca obiectivele din industrie pentru aceasta faza de dezvoltare sunt 700 de cicluri de incarcare si o pierdere maxima de 20% din capacitate.


„Aceste rezultate sunt foarte incurajatoare”, a spus seful PowerCo, Frank Blome. „Rezultatul final al acestei dezvoltari ar putea fi o celula a bateriei care permite distante lungi, poate fi incarcata foarte rapid si practic nu imbatraneste.”


QuantumScape vrea sa aduca celula pe piata „cat mai repede posibil”, a spus fondatorul si directorul executiv Jagdeep Singh. Dar cresterea productiei de baterii de calitate auto s-a dovedit dificila si a determinat compania sa puna mai mult accent pe bateriile pentru electronice de larg consum in scrisorile sale pentru investitori.


Sursa: greencarreports.com


Producatorii de vehicule electrice si de baterii se intrec pentru a comercializa noi tehnologii, inclusiv anozi de generatie urmatoare si baterii cu ioni de sodiu si cu stare solida, pentru a alimenta vehiculele electrice mai ieftin si mai eficient. Toyota a incheiat un parteneriat cu rafinaria de petrol si compania de petrochimie Idemitsu Kosan Co. pentru a comercializa bateriile cu stare solida inca din 2027, in timp ce filiala producatorului chinez de vehicule electrice BYD Co. construieste o instalatie de baterii cu ioni de sodiu ca parte a unui joint venture in estul  Chinei.


Bateriile cu stare solida inlocuiesc electrolitul lichid conventional si separatorul, ambele inflamabile, cu un separator solid din ceramica, sticla sau polimeri. Aceasta inovatie, daca se dovedeste ca functioneaza dincolo de laborator si este reprodusa impecabil de sute de mii de ori intr-o fabrica, ar putea face bateriile EV mai sigure, mai mici si mai rapide de incarcare.


Rezultatele testului, desfasurat la laboratoarele PowerCo din Germania, au fost dezvaluite pentru prima data de QuantumScape in timpul apelului companiei privind veniturile din al treilea trimestru din octombrie. Compania de pornire a bateriei nu a mentionat Volkswagen, clientul sau si cel mai mare actionar, in timpul apelului.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA