Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW va adauga ChatGPT in Golf, Tiguan si ID4

VW a spus ca asistentul sau vocal actualizat care utilizeaza instrumentul de cercetare bazat pe inteligenta artificiala ChatGPT poate raspunde acum la intrebarile generale ale ocupantilor vehiculului si poate controla sistemul de infotainment si aerul conditionat al vehiculului.



Sursa: volkswagen-newsroom.com


Volkswagen intentioneaza sa integreze functionalitatea ChatGPT in asistentul sau vocal in masinile sale compacte din Europa.


VW a incheiat un parteneriat cu Cerence si a folosit Cerence Chat Pro, alimentat de inteligenta artificiala generativa a companiei de software, pentru functionalitate.


VW a spus ca asistentul vocal actualizat poate controla divertismentul in masina si poate raspunde la intrebarile de cunostinte generale. In viitor, ar putea conversa cu soferii si interactiona in alte moduri, a spus producatorul auto.


Caracteristica va fi lansata in Europa si este luata in considerare pentru piata din SUA, a declarat VW la evenimentul tehnologic CES de luni.


Cerence a spus despre aceasta caracteristica ca va fi lansata printr-o actualizare over-the-air. VW a spus ca ChatGPT nu are acces la datele vehiculului si toate intrebarile si raspunsurile sunt sterse.


„Controlul vocal foarte bun este o provocare foarte dificila. Suntem convinsi ca acest lucru poate functiona numai cu modele de limbaj mari bazate pe AI”, a declarat Kai Grunitz, seful de dezvoltare tehnica al marcii VW, la CES.


Sursa: motor.at


VW a spus ca a fost primul producator de volum care a facut din tehnologia o caracteristica standard in masinile sale din segmentul compact. General Motors a declarat in martie anul trecut ca lucreaza la un asistent personal virtual folosind modele AI in spatele ChatGPT.


Mercedes-Benz a desfasurat un program de testare in iunie anul trecut, care a permis a aproximativ 900.000 de vehicule care aveau sistemul MBUX al producatorului auto sa descarce ChatGPT, astfel incat utilizatorii sa poata indeplini in cele din urma sarcini cum ar fi sa faca rezervari pentru filme sau restaurante de la volan.


VW a spus ca asistentul vocal va fi inclus in mai multe modele, cum ar fi crossover-ul electric ID4, crossover-ul Tiguan si viitorul Golf 2025.


VW a prezentat si Golful cu lifting facial, desi camuflat, la CES inainte de debutul sau la sfarsitul lunii ianuarie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA