Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ajutor german de 988 de milioane de dolari acordat pentru fabrica de baterii Northvolt

Blocul UE a relaxat regulile privind ajutorul de stat pentru a contracara ajutoarele SUA.



Sursa: nexusgroup.com


Northvolt a castigat aprobarea Uniunii Europene pentru aproape un miliard de euro in subventii pentru construirea unei fabrici de baterii pentru vehicule electrice in Germania, in conformitate cu regulile relaxate ale blocului privind ajutorul de stat, concepute partial pentru a impiedica SUA sa atraga companiile europene cu ajutoare mari.


„Aceasta masura germana de 902 milioane de euro este primul ajutor individual aprobat pentru a preveni deturnarea unei investitii din Europa”, a declarat luni comisarul UE pentru concurenta, Margrethe Vestager, intr-un comunicat.


Sprijinul german al Northvolt a fost aprobat in conformitate cu regulile UE mai relaxate privind finantarea de stat, care au fost aprobate in martie 2023 pentru a accelera tranzitia blocului catre o economie net zero.


Miscarea a urmat un impuls la nivel mondial de a investi in tehnologii mai ecologice, unde puterile globale concureaza pentru a-si dezvolta viitoarele industrii cu emisii scazute de carbon.


Regimul de ajutor de stat al UE a fost initial instituit pentru a impiedica natiunile sa denatureze concurenta prin salvari dar tari precum Germania si Franta s-au plans de mult timp ca poate impiedica si capacitatea blocului de a face investitii strategice in companii capabile sa cucereasca pietele mondiale.


Sursa: auto.economictimes.indiatimes.com


„Concurenta” este „intre Europa si China si SUA”, a declarat ministrul german al economiei Robert Habeck reporterilor la o conferinta de presa la Bruxelles cu Vestager.


„Si sistemul pe care l-am dezvoltat in ultimele decenii se uita doar la piata interna. Avem tendinta de a gandi la granitele nationale, dar nu aici este concurenta”, a adaugat acesta.


Ca parte a pachetului de asistenta german, Northvolt din Stockholm intentioneaza sa produca celule de baterie pentru vehicule electrice la noua fabrica din Heide incepand cu 2026.


Investitia totala necesara va fi de aproximativ 4,5 miliarde de euro si se asteapta sa creeze aproximativ 3.000 de locuri de munca.


Northvolt nu a raspuns imediat unei solicitari de comentarii cu privire la anuntul UE.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA