Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SUV-ul Peugeot e-3008 va incepe de la 44.990 de euro

Peugeot a anuntat preturile pentru SUV-ul compact 3008 de generatia a treia, una dintre cele mai importante lansari ale marcii Stellantis din ultimii ani.



Sursa: topgear.com


Peugeot a anuntat preturile pentru a treia generatie de SUV compact 3008, cea mai asteptata lansare a marcii Stellantis din ultimii ani.


Modelul e-3008 complet electric in versiunea Allure va incepe de la 44.990 de euro in Franta, fara stimulentele pentru vehicule electrice, cu o autonomie de 527 km (327 mile) de la o baterie de 73 de kilowati-ora si 210 CP, a declarat Peugeot. Un echipament GT de ultima generatie incepe de la 46.990 de euro. Modelele vor fi eligibile pentru un bonus de 5.000 de euro in Franta.


Un grup motopropulsor mild hybrid de 48 de volti bazat pe un motor cu ardere interna este disponibil pentru 38.490 de euro. Directorii Peugeot au declarat anul trecut ca se asteptau ca versiunile complet electrice sa constituie aproximativ jumatate din vanzarile din 3008.


3008 este primul model de pe noua platforma STLA Medium. Acesta va fi construit in Sochaux, Franta, orasul natal istoric al lui Peugeot. Un model frate de la Opel/Vauxhall, Grandland, va fi lansat mai tarziu in acest an. De asemenea, este asteptata o versiune hybrid plug-in, la fel ca optiunea cu tractiune integrala.


Versiunile cu o autonomie de pana la 700 km vor fi disponibile ulterior, a spus Peugeot. Livrarile modelului 3008 vor incepe in primul trimestru al acestui an.


Segmentul SUV-urilor compacte, al doilea ca marime din Europa, a trecut mai lent la sistemele de propulsie complet electrice, deoarece masinile sunt adesea vehiculul principal pentru gospodarii. E-3008 va concura in principal cu noul Renault Scenic, care incepe sa fie comercializat la inceputul acestui an, precum si cu mai multe modele de volum redus de la marci asiatice: BYD Atto 3, Mazda MX-30 si MG Marvel R. MX-30 a fost cel mai bine vandut SUV compact complet electric pana in noiembrie anul trecut, cu 9.721 de vanzari, conform cifrelor Dataforce.


Scenic va incepe de la aproximativ 40.000 de euro in Franta, a spus Renault anul trecut.


Sursa: carmagazine.co.uk


SUV-urile compacte complet electrice care se asteapta sa fie lansate sau dezvaluite in acest an includ Ford Explorer bazat pe VW, Skoda Elroq, Cupra Tavascan si un inlocuitor pentru Nissan Leaf in stil crossover.


A doua generatie 3008 a fost lider in segmentul SUV-urilor compacte in ansamblu de cand a fost lansat in 2016 ca SUV (prima generatie a fost un monovolum). CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, l-a citat in mod repetat drept un factor cheie al succesului Peugeot.


Inainte de inceperea productiei pentru modelul de a treia generatie, 3008 a coborat pe locul opt in segment pana in noiembrie, cu 89.544 vanzari, o scadere de 7,8%. A fost singurul model din top 10 care a pierdut volum. Segmentul a fost condus de Volkswagen Tiguan, cu 160.214 vanzari, un castig de 20%. In general, segmentul a crescut cu 19%. Cu 1.760.108 vanzari, a urmat doar SUV-urile mici in Europa.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA