Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota va lansa vehiculele electrice cu baterii cu stare solida in cativa ani

Bateriile cu stare solida ar ajuta Toyota sa ajunga din urma cu Tesla si rivalii chinezi in cursa EV.



Sursa: motortrend.com


Toyota urmeaza sa lanseze vehicule cu baterii cu stare solida in cativa ani, care se pot incarca mai repede si ofera autonomie mai mare, a declarat un oficial de rang inalt al unitatii sale din India.


Bateriile cu stare solida promit sa imbunatateasca in mod dramatic autonomia vehiculelor electrice, un element cheie al unui pivot strategic dezvaluit de Toyota in iunie pentru a ajunge din urma cu Tesla si rivalii chinezi, precum BYD, in cursa EV.


Anul trecut, Toyota si rafinatorul de petrol Idemitsu Kosan au spus ca se vor asocia pentru a dezvolta si produce in masa baterii cu stare solida, pe care isi propun sa le comercializeze in 2027 si 2028, urmate de productia de masa la scara larga.


„Peste cativa ani, lansam un vehicul electric cu baterii cu stare solida”, a declarat Vikram Gulati, la un summit de investitii in statul Gujarat de vest.


„Bateriile cu stare solida pot fi incarcate in 10 minute si au o autonomie de 1.200 km (750 mile)”, a spus acesta.


Mii de directori executivi, investitori si diplomati s-au adunat pentru evenimentul de trei zile la care marile companii globale si indiene au dezvaluit planuri de investitii in valoare de aproape 33 de miliarde de dolari.


Sursa: inceptivemind.com


Partenerul Toyota si principalul producator auto din India, Maruti Suzuki, a declarat miercuri ca va investi 350 de miliarde de rupii (4,2 miliarde de dolari) pentru a construi o a doua fabrica de masini in Gujarat si pentru a adauga o noua linie de productie la o fabrica existenta acolo.


„Electrificarea este un proces al carui timp a venit si se va intampla”, a declarat Rahul Bharti, director executiv la Maruti Suzuki, adaugand ca va incepe sa exporte vehicule electrice in Europa si Japonia in acest an.


Ministrul indian al transporturilor, Nitin Gadkari, a declarat la summit ca anticipeaza ca vanzarile de vehicule electrice in India, a treia cea mai mare piata auto din lume, vor ajunge la 10 milioane de unitati pana in 2030.


Modelele electrice au reprezentat doar aproximativ 2% din vanzarile de masini din India anul trecut, dar guvernul national vizeaza 30% pana in 2030 si lucreaza la o noua politica pentru a atrage producatorii de vehicule electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA