Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW va lansa 6 vehicule electrice bazate pe platforma Neue Klasse

Primele modele bazate pe Neue Klasse vor fi un SUV si o berlina in segmentul de baza de dimensiuni medii.



Sursa: motor1.com


Cand BMW a lansat i3 in urma cu un deceniu, hatchback-ul compact cu baterie electrica a reprezentat o schimbare majora pentru producatorul de automobile. I3 avea un nou concept de transmisie, materiale noi, productie noua si un nou design bazat pe durabilitate. La acea vreme , i3 era considerata cea mai avansata masina din lume. Niciun concurent nu a avut asa ceva.


BMW spera ca acest scenariu va fi repetat cu familia sa de vehicule electrice Neue Klasse.


Inca o data, BMW va lansa o masina complet electrica, care este total diferita de restul lumii auto.


La BMW, Neue Klasse intruchipeaza tranzitia producatorului auto la mobilitatea electrica si digitala. In acest scop a fost dezvoltata o arhitectura electrica dedicata de 800 de volti.


In centrul sistemului se afla o baterie de inalta tensiune care nu are un design modular. In loc sa stea pe o placa de baza, acumulatorul face parte din structura caroseriei vehiculului pentru a reduce greutatea si costurile de asamblare. Pentru baterii, BMW va trece la celule cilindrice de la celule prismatice.


Avantajele sunt ambalarea mai buna, inaltimea totala mai mica si densitatea energetica mai mare.


A sasea generatie a BMW eDrive isi va face debutul in modelele Neue Klasse.


Noul sistem este mai usor, mai compact si cu peste 40% mai rentabil decat versiunea eDrive utilizata astazi. Se estimeaza despre consumul sau de energie ca va fi cu pana la 25% mai mic decat versiunea de astazi.


Neue Klasse reprezinta cea mai mare investitie din istoria BMW. Arhitectura electrica este conceputa pentru a acoperi intregul portofoliu al producatorului auto.


Tehnologia Neue Klasse va sta la baza a sase modele inainte de sfarsitul deceniului.


SUV-ul iX3 (cu nume de cod NA5) urmeaza sa fie lansat la sfarsitul anului 2025. Va fi construit la noua fabrica a BMW din Ungaria. O versiune extinsa iX3 (NA6) va fi construita in China.


Sursa: topelectricsuv.com


In 2026, BMW va incepe productia unei berline de dimensiunea Seria 3 (cu nume de cod NA0) la fabrica sa din München . Ulterior, productia va fi lansata in Mexic si China.


Un sedan in stil coupe, numit iX4 (cu nume de cod NA7) este, de asemenea, asteptata in 2026, iar o varianta break este programata in 2027.


Al saselea model este un SUV compact (cu nume de cod NB5), care este de asteptat sa inlocuiasca iX1.


Odata cu sosirea Neue Klasse, BMW este de asteptat sa introduca o noua nomenclatura pentru a evita derutarea clientilor in timpul tranzitiei catre era electrica.


Berlina electrica de dimensiunea Seria 3 va fi desemnata ca i320 sau i330, in functie de specificatie, in timp ce masinile cu motor cu combustie din Seria 3 ar fi desemnate ca 320 si 330, eliminand „i” pentru versiunile pe benzina si „d” pentru versiuni diesel.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA