Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla se alatura rivalilor in reducerea preturilor vehiculelor electrice din Germania

Tesla, VW, BYD incearca sa castige clienti in Germania dupa ce guvernul de la Berlin a incetat stimulentele pentru vehicule electrice.



Sursa: topgear.com


Tesla a redus preturile la SUV-ul sau Model Y in Germania, deoarece producatorii de automobile, inclusiv Volkswagen si noul intrat BYD, incearca sa stimuleze cererea clientilor reticenti in a cumpara vehicule electrice.


Tesla a redus preturile pentru Model Y Long Range si Model Y Performance cu 5.000 de euro la 49.990 de euro (54.340 USD) si respectiv 55.990 de euro in Germania, reprezentand o reducere de 9% si 8% fata de preturile anterioare.


De asemenea, a redus pretul modelelor Model Y cu tractiune spate cu 1.900 de euro, sau 4,2%, la 42.990 de euro, potrivit datelor de pe site-ul sau.


Modelul Y a fost cel mai bine vandut masina electrica cu baterii din Germania anul trecut, cu aproximativ 45.800 de inmatriculari, potrivit cifrelor publicate marti de Autoritatea Federala de Transport Auto (KBA).


Cu toate acestea, Tesla a pierdut locul 1 ca cel mai bine vandut brand BEV din tara in fata marcii VW. Vanzarile de BEV ale marcii VW au crescut cu 12%, la 70.628 de unitati in 2023, in timp ce volumul Tesla a scazut cu 9%, la 63.685 de unitati.


Sursa: topgear.com


VW finanteaza subventii pentru vehiculele electrice pentru cumparatorii masinilor sale electrice ID, dupa ce guvernul german si-a retras brusc sprijinul pentru stimulente.


BYD scade preturile pentru vehiculele sale electrice din Germania, mai ales pentru SUV-ul sau compact Atto 3. BYD a vandut doar 4.140 de masini in Germania anul trecut, dar isi propune sa obtina o cota de piata de 10% dupa ce noua sa fabrica de masini din Ungaria incepe productia in doi sau trei ani.


Tesla isi suspenda cea mai mare parte a productiei de masini la fabrica sa de langa Berlin in perioada 29 ianuarie – 11 februarie, deoarece livrarile de baterii din China sunt intarziate de criza de transport maritim de la Marea Rosie. Fabrica construieste modelul Y pentru pietele europene.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA