Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Chery planuieste lansarea a trei marci in Europa pana in 2026

Producatorul auto Chery spune ca ar putea lua in considerare fabrica din Europa.



Sursa: ml-vehicle.com


Brandul chinezesc Chery are planuri ambitioase de a stabili trei marci in Europa si de a lansa trei modele noi pentru fiecare marca, toate in termen de doi ani.


Directorul general al Chery Europe, Jochen Tueting, a declarat pentru publicatia Automotive News Europe Automobilwoche ca, daca lansarea va avea succes, compania va lua in considerare infiintarea propriei fabrici in Europa.


„Tema productiei in Europa este cu siguranta relevanta pentru noi”, a spus Tueting. „Oriunde am atins volume relevante, am inceput si productia locala. In Europa, suntem convinsi ca vom deveni un brand relevant si ca productia locala va da roade in timp util.”


Chery si-a amanat deja lansarea pe piata europeana o data, care era initial planificata pentru 2017. Tueting a spus ca vrea sa inceapa cu lansarea marcilor Omoda si Jaecoo in 2024, care sunt deja disponibile in China.


Crossover-ul Omoda 5 cu motor pe benzina va ajunge in showroom-uri in primavara, urmat de versiunea de vehicul electric cu baterie.


Anul viitor, marca Jaecoo va debuta cu un SUV numit Jaecoo 7, urmat de marca de lux Exlantix.


Tueting a declarat ca nu vrea sa pozitioneze marcile Chery in sectorul bugetar in ceea ce priveste pretul, dar doreste totusi ca acestea sa fie „foarte competitive”.


„Versiunea complet electrica a lui Omoda 5 va ramane sub 40.000 de euro”, a spus acesta. „Teoretic, am fi putut veni initial in Europa doar cu o singura marca, dar vrem sa lamurim clar ca Chery este pozitionata pe scara larga, chiar in segmentul premium”, a completat el.


Chery a ales o structura cu noua organizatii nationale de vanzari pentru vanzari in Europa. Marcile Omoda si Jaecoo sunt fiecare administrate in comun.


„Am optat pentru un concept clasic de retea de dealeri”, a spus el. „Comerciantii retail consacrati isi cunosc cel mai bine regiunea de vanzari si sunt cei mai capabili sa se adreseze clientilor potriviti.”


Sursa: carlist.com


Acesta a adaugat ca specificatiile pentru showroom-urile Omoda si Jaecoo vor fi mult mai pragmatice decat cele ale concurentilor lor.


In ciuda miscarilor majore ale pietei, Tueting a spus ca nu doreste sa ofere obiective de vanzari. „Suntem convinsi ca modelele noastre Omoda si Jaecoo vor avea succes in Europa”, a spus el. „Pe scurt: suntem aici pentru a ramane”.


IDG Capital are in vedere o investitie de 7 miliarde de yuani (976 de milioane de dolari) in Chery, fondata in 1997.


Compania se numara printre cei mai mari exportatori de masini din China si a vandut aproape 1,7 milioane de vehicule in 2023. Chery investeste masiv in extinderi internationale, inclusiv fabrici din Argentina, Indonezia, Malaezia, Thailanda si Vietnam.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA