Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul Tesla, spune despre companiile chineze EV ca vor demola rivalii

Rivalul chinez BYD a depasit Tesla ca cea mai vanduta companie de vehicule electrice din lume in ultimul trimestru.



Sursa: byd.com


CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat ca producatorii de automobile chinezi vor „demola” rivalii globali fara bariere comerciale, subliniind presiunea cu care se confrunta liderul pietei de vehicule electrice din SUA din partea rivalilor precum BYD, care se lupta pentru a se extinde la nivel mondial.


Comentariile lui Musk vin dupa ce BYD sustinut de Warren Buffett, cu modelele sale mai ieftine si o gama mai variata, a depasit Tesla ca cea mai vanduta companie de vehicule electrice din lume in ultimul trimestru, in ciuda reducerilor profunde de preturi ale producatorului auto american pana in 2023.


Companiile de masini chineze au fost „cele mai competitive” si „vor avea un succes semnificativ in afara Chinei, in functie de ce fel de tarife sau bariere comerciale sunt stabilite”, a spus Musk.


„Daca nu sunt stabilite bariere comerciale, acestea vor demola aproape majoritatea celorlalte companii de automobile din lume”, a spus el. „Sunt extrem de buni”.


Musk a declansat un razboi al preturilor anul trecut pentru a atrage consumatorii afectati de costuri mari de imprumut, strangand, la randul sau, marjele Tesla si ingrijorand investitorii. Miercuri, Musk a avertizat ca Tesla atinge „limita naturala de scadere a costurilor” cu gama sa existenta.


Tesla intentioneaza sa inceapa sa produca un crossover compact mai ieftin, pe piata de masa , cu nume de cod „Redwood”, la jumatatea anului 2025, pentru a concura cu rivalii ieftini, a raportat marti Reuters. Musk a confirmat miercuri ca Tesla se asteapta sa inceapa productia de EV de urmatoarea generatie la fabrica sa din Texas in a doua jumatate a anului 2025.


Dar producatorii chinezi de vehicule electrice, priceputi sa tina sub control costurile cu un lant de aprovizionare stabil, se misca rapid. Cu o concurenta in crestere si un exces de capacitate in China, multi lucreaza acum la extinderea rapida a amprentei lor straine, dupa ce ani de zile in care subventiile de stat au contribuit la cresterea vanzarilor interne.


„Completitudinea si rezistenta constructiei infrastructurii de procesare a materialelor bateriilor de mai multe decenii din China, directionata de stat, este puternica”, a declarat Ross Gregory, partener la consultantul New Electric Partners din Melbourne.


SAIC din China, de exemplu, a plasat comenzi pentru mai multe nave de vehicule din flota sa pentru a contracara costurile de transport, deoarece urmareste sa stimuleze vanzarile in strainatate.


Cu toate acestea, gradul de cunoastere a marcii companiilor chineze de masini din SUA este extrem de scazuta, iar fiabilitatea, durabilitatea si siguranta lor sunt medii, asa ca au un drum lung de parcurs pentru a castiga cota de piata din SUA, a declarat Spencer Imel, partener la firma de stiinte pentru consumatori Lansgton.


Sursa: bloomberg.com


„Se bucura de o cerere mare in China cu inovatii, cum ar fi tehnologia in masina si schimbarea bateriilor”, a spus Imel. „Credem ca acesta va fi un ingredient important si un factor de diferentiere in cresterea lor viitoare in strainatate”.


Comentariile lui Musk vin, de asemenea, pe masura ce alegerile prezidentiale din SUA isi accelereaza ritmul. Presedintele Joe Biden a spus ca China este hotarata sa domine piata vehiculelor electrice si ca „nu va lasa sa se intample asta”.


Musk a spus miercuri ca nu exista „o oportunitate evidenta” de a colabora cu rivalii chinezi, dar Tesla este deschisa sa le ofere acces la reteaua sa de incarcare si sa acorde licente pentru alte tehnologii, cum ar fi conducerea autonoma.


Europa a adoptat, de asemenea, o atitudine protectionista fata de producatorii chinezi de vehicule electrice. Anul trecut, Comisia Europeana a lansat o investigatie pentru a stabili daca sa impuna tarife punitive pentru a proteja producatorii din UE impotriva importurilor mai ieftine de vehicule electrice din China despre care spune ca beneficiaza de subventii de stat.


Mai mult decat tarife, SUA si Europa au nevoie de politici care sa le ofere producatorilor auto timp sa construiasca un lant de aprovizionare diversificat, a spus Gregory de la New Electric.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA