Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota a atins vanzari record in 2023 in SUA si Europa

Producatorul autoToyota  a avut provocari in urma deficitul de microcipuri si a intensificat productia in 2023 pentru a recupera din deficit.



Sursa: motor1.com


Cel mai mare producator auto din lume tocmai a devenit si mai mare, datorita unui an de rezultate record.


Toyota Motor a atins  maximele istorice in vanzari si productie in 2023, deoarece producatorul de automobile a lasat in urma deficitul de microcipuri si a intensificat fabricile pentru a satisface cererea in plina expansiune din SUA si Europa, in special pentru vehiculele electrificate.


Anuntand marti rezultatele anului calendaristic, Toyota a declarat ca vanzarile globale au crescut cu 7,2%, pana la 11,23 milioane de vehicule. Rezultatele includ vanzarile de la filiala consolidata a companiei Daihatsu de minicar si afiliatul Hino Motors care produce camioane.


„Cererea puternica in America de Nord si Europa a ajutat”, a spus un purtator de cuvant al Toyota in timpul unei conferinte despre cifrele anuale. „Vedem ca cererea in randul clientilor s-a mutat catre vehicule hybrid si hybrid plug-in. Acesta este unul dintre motivele din spatele rezultatelor din 2023”.


Vanzarile in strainatate au atins, de asemenea, un record, crescand cu 4,1% pana la 8,93 milioane.


Livrarile de vehicule electrificate au contribuit la sustinerea evolutiei globale. Vanzarile de hybrid, hybrid plug-in, baterii electrice si modele de celule de combustibil cu hidrogen au crescut cu 35%, pana la un record de 3,7 milioane.


Produsele electrificate au reprezentat aproximativ 36% din vanzarile combinate Toyota si Lexus.


Vanzarile globale pentru marcile Toyota si Lexus au atins, de asemenea, un nivel record, avansand cu 7,7% la 10,31 milioane de vehicule.


Iar marca Lexus a galopat catre un nou record pentru un an calendaristic. Vanzarile la nivel mondial ale marcii premium au crescut cu 32% la 824.258 de vehicule in 2023, a spus compania.


SUA au ramas cea mai mare piata globala a Toyota, cu 2,25 milioane de vanzari totale. China a fost pe locul doi, cu 1,91 milioane, iar piata interna a Japoniei a fost a treia, cu 1,67 milioane.


Vanzarile in Europa au crescut cu 9,1% la 1,13 milioane pentru anul 2023.


Sursa: global.toyota


Livrarile crescande au condus aprovizionare in flux liber, in timp ce Toyota a crescut productia la niveluri record, iar fabricile din tara si din strainatate au vazut deficitul global de semiconductori disparand in istorie.


Productia mondiala a crescut cu 8,6% la 11,52 milioane de vehicule, inclusiv Daihatsu si Hino. Numai marcile Toyota si Lexus au inregistrat o crestere a productiei cu 11%, pana la 10,03 milioane.


Rezultatele record la nivel mondial au fost determinate de cele mai ridicate niveluri de productie inregistrate vreodata la fabricile de peste mari.


Productia in afara Japoniei a crescut cu 3,6%, 7,21 milioane de vehicule. Intre timp, productia interna a inregistrat o crestere cu 18% la 4,31 milioane de vehicule, inclusiv Daihatsu si Hino.


Japonia a ramas cea mai mare baza de productie a Toyota. Productia pentru Toyota si Lexus din Japonia a crescut cu 27%, pana la 3,37 milioane de vehicule in 2023. China a fost pe locul 2, in ciuda unei scaderi de 4,7% a productiei la 1,75 milioane de vehicule. SUA s-au clasat pe locul al treilea, cu productia in crestere cu 8,8%, pana la 1,23 milioane.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA