Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mini Aceman EV promite un spatiu interior bun intr-o amprenta mica

SUV-ul Mini Aceman, electric cu baterie, va indeplini obiectivul marcii de a oferi cea mai mare incapere interioara in cea mai mica amprenta posibila, a declarat marca.



Sursa: carmagazine.co.uk


Aceman va avea doar 4.075 mm lungime, dar va gazdui cinci pasageri si bagajele acestora.


Mini a lansat imagini camuflate ale micului SUV inainte de dezvaluirea sa pe 24 aprilie la Salonul auto de la Beijing.


Aceman este o alternativa mai mica la noul SUV Countryman din a treia generatie, care a crescut in dimensiuni la 4.433 mm pentru a-l muta in segmentul compact.


Aceman va fi construit initial in China pe o noua platforma dezvoltata de compania in comun Spotlight Automotive dintre BMW si Great Wall. Masina a fost proiectata alaturi de noul hatchback electric mic Cooper.


Mini a spus ca Aceman va folosi un pachet de baterii de 54,2 kilowati/ora partajat cu versiunea cu raza mai lunga de actiune a lui Cooper.


Nu a fost oferita o autonomie, dar in Cooper este citat ca avand o autonomie maxima de 402 km (250 mile). Un acumulator mai mic de 41 kWh reduce autonomia lui Cooper la 305 km.


Aceman va fi al treilea model electric al Mini, dupa lansarea versiunilor EV ale lui Cooper si Countryman. Mini nu a dezvaluit preturile, dar Aceman este de asteptat sa se situeze intre pretul de pornire de 30.000 de lire sterline (38.000 de dolari) al Cooper-ului electric pe piata sa de origine din Marea Britanie si al Countryman EV, care costa 42.080 de lire sterline.


Aceman va fi disponibil doar cu un sistem de propulsie complet electric, deosebindu-l de Cooper si Countryman, care vin si cu optiuni de motor cu combustie.


Dimensiunile complete ale lui Aceman sunt de 4.075 mm lungime, 1.754 mm latime si 1.495 mm inaltime.


Sursa: electrichunter.com


Masina va fi un rival direct cu versiunea electrica a lui Jeep Avenger, care costa de la 34.800 de lire sterline in Marea Britanie, si cu Volvo EX30, care costa de la 33.795 de lire sterline.


Mini va construi Aceman si Cooper electric la baza actuala de productie a motorului cu combustie Cooper din Oxford, Anglia, incepand din 2026, a declarat BMW anul trecut.


Fabrica din Oxford primeste o investitie de 600 de milioane de lire sterline pentru a o transforma in construirea de masini electrice. Fabrica va produce doar modele electrice din 2030.


Intarzierea de doi ani va permite BMW sa gaseasca economiile necesare pentru a reduce costurile de productie din Anglia la nivelul actual al celor din China, a spus compania.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA