Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Franta opreste programul de inchiriere subventionata a vehiculelor electrice

Guvernul din Franta a bugetat pentru 20.000 de contracte de inchiriere in acest an, dar a crescut la 50.000 din cauza unei cresteri uriase.



Sursa: topgear.com


Guvernul francez opreste pentru restul acestui an un program de subventionare a persoanelor cu venituri mici care inchiriaza o masina electrica, dupa ce cererea a depasit cu mult planurile initiale.


In cadrul programului, persoanele cu un venit anual mai mic de 15.400 de euro (16.600 de dolari) au putut de la inceputul anului 2024 sa inchirieze un vehicul electric cu 100-150 de euro pe luna.


Guvernul a lansat programul pentru a creste cererea de vehicule electrice in randul persoanelor care altfel nu si-ar putea permite.


Initial, era intentionat sa intre in functiune mai devreme, dar a fost stabilit pentru a-si avea startul la inceputul acestui an, deoarece producatorii de automobile din Franta nu erau pregatiti cu suficiente vehicule eligibile.


Guvernul a bugetat 1,5 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari) pentru a oferi 20.000 de contracte de inchiriere in cadrul programului in acest an, dar, dupa o cerere uriasa, a declarat luni ca o va creste la 50.000 de contracte in acest an, inainte de a-l relua anul viitor.


Sursa: electrek.co


Franta ofera, de asemenea, cumparatorilor de masini un stimulent in numerar intre 5.000 si 7.000 de euro pentru a scoate mai multe vehicule electrice pe sosea, la un cost total de 1 miliard de euro pe an.


Pentru a fi eligibile pentru ambele programe, vehiculele trebuie sa respecte limitele privind cantitatea de carbon produs in procesul de productie si transport, o masura menita sa se asigure ca vehiculele ieftine fabricate in China nu se califica.


Lista modelelor eligibile include 24 produse de Stellantis si cinci de Renault. Tesla Model Y este eligibil, dar nu si Modelul 3.


Dacia, Renault low-cost de la Renault, si-a vazut modelul Spring importat din China exclus de pe lista.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA