Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault adauga Symbioz la gama SUV-urilor compacte

Renault isi extinde oferta SUV-urilor compacte cu Symbioz, un hybrid complet destinat familiilor care vor sta sub Austral in gama marcii.



Sursa: renault.ro


Symbioz va fi prezentat in aceasta primavara, a declarat Renault. Numele provine de la un vehicul concept mai mare din 2017. Avand 4.410 mm lungime, Symbioz ar putea concura cu SUV-uri compacte la preturi mai mici si de dimensiuni similare, cum ar fi Nissan Qashqai, Seat Ateca si Skoda Karoq.


Va fi cel mai mic SUV din gama compacta a marcii Renault, care include Austral de ultima generatie la 4510 mm, SUV-ul coupe Arkana la 4560 mm si familia Scenic EV la 4470 mm.


Symbioz va fi, de asemenea, cel mai usor SUV compact de la Renault la 1500 kg, ceea ce i-ar permite, de asemenea, sa evite noile taxe de parcare ale Parisului, care vizeaza vehiculele de 1600 kg sau mai mult.


O fotografie publicata joi arata un vehicul cu o forma mai patrata decat Arkana, actualul SUV compact la pret mai mic al Renault, care porneste de la 31.300 de euro pentru o versiune mild hybrid si 33.500 de euro pentru un full-hybrid. Austral incepe de la 33.500 de euro pentru un hybrid mild si 40.500 pentru un hybrid complet.


Singurul grup motopropulsor anuntat este o versiune de 145 CP a sistemului full-hybrid E-Tech, aceeasi cu cea disponibila pentru Arkana. Austral are o versiune de 200 CP a sistemului.


Renault nu a lansat alte detalii tehnice, desi Symbioz va avea o caracteristica de lux, o versiune a trapei panoramice Solarbay care se intuneca sau se lumineaza automat.


La fel ca Arkana, Symbioz este construit pe o versiune mai lunga a platformei Renault-Nissan CMF-B.


Nu este clar daca Symbioz va avea legatura cu un nou SUV compact, concentrat pe hybrid, anuntat in decembrie pentru Brazilia si alte piete globale.


Sursa: renaultgroup.com


Segmentul SUV-urilor compacte este al doilea ca marime din Europa, dupa SUV-urile mici. CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, s-a concentrat pe imbunatatirea pozitiei marcii Renault in acest segment, unde a ramas cu mult in urma liderilor in anii 2010.


Sub de Meo, Renault a lansat Arkana (import din Coreea de Sud, unde a fost lansat pentru prima data in 2019), Austral si Scenic (anul acesta) ca SUV-uri si Megane E-Tech EV in categoria hatchback compact.


Renault nu avea un model in top 10 cele mai vandute in segmentul SUV-urilor compacte, care a fost condus de Volkswagen Tiguan cu 174.387 de vanzari, potrivit cifrelor Dataforce.


Austral a avut 75.405 vanzari in primul sau an complet pe piata, in timp ce Arkana a continuat sa fie un vanzator neasteptat de puternic, cu 74.832 vanzari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA