Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SUV-ul electric Ford Puma Gen-E va rivaliza cu Hyundai Kona si Opel Mokka-e

Puma Gen-E este una dintre cele 10 masini electrice cu baterie pe care Ford le va lansa in Europa in 2024.



Sursa: electrek.co


Puma Gen-E urmeaza sa fie lansat in acest an si va rivaliza cu masini precum Hyundai Kona Electric, Opel Mokka-e, Peugeot e-2008 si Fiat 600e.


Ford a dezvaluit numele intr -un comunicat de presa despre lansarea modelului Puma, dar nu a dezvaluit alte detalii despre versiunea electrica.


Se asteapta ca EV sa imparta un sistem de propulsie cu monovolumul de pasageri Ford E-Tourneo Courier, care va avea si el in acest an. Puma si Tourneo Courier sunt construite in uzina Ford din Craiova, Romania si au aceeasi platforma.


E-Tourneo Courier are un motor electric de 134 CP si ofera viteze de incarcare de pana la 100 de kilowati. Ford nu a dezvaluit dimensiunea bateriei, dar a spus ca E-Tourneo Courier se va incarca de la 10 la 80% in mai putin de 35 de minute, sugerand o dimensiune a pachetului de aproximativ 50 de kilowati/ ora.


Puma Gen-E va fi unul dintre cele 10 vehicule complet electrice pe care Ford intentioneaza sa le lanseze in Europa in acest an. Alte vehicule electrice includ versiuni electrice ale gamei Transit Custom si Transit, precum si SUV-ul compact Explorer intarziat, care se bazeaza pe platforma MEB a Grupului Volkswagen. Livrarile Explorer incep in aceasta vara.


Gen-E si Explorer vor ajuta Ford sa respecte cerinta guvernului Regatului Unit conform careia vanzarile de BEV ar trebui sa reprezinte 22% din vanzarile totale, precum si noi obiective dure de reducere a CO2 care se vor implementa in Uniunea Europeana in 2025.


Sursa: carmagazine.co.uk


Ford isi propune sa-si faca gama de autovehicule de pasageri in Europa complet electrica pana in 2030, iar gama sa de furgonete sa devina electrica pana in 2035.


Anul trecut, Ford a vandut 21.651 de masini de pasageri complet electrice in Europa din 558.925 de vanzari in total, potrivit cercetatorului de piata Dataforce, dandu-i una dintre cele mai mici cote de vehicule electrice ale oricarui producator de automobile.


Noul Puma are acum centrarea benzii ca parte a pachetului de asistenta pentru sofer si un sistem de camera de 360 ​​de grade in locul unei camere de marsarier.


SUV-ul este acum vandut doar cu un motor pe benzina de 1,0 litri care utilizeaza putere electrica hibrida de 48 de volti pentru a ajuta la economisirea de combustibil sau la cresterea performantei dupa ce Ford a renuntat la unitatea de 1,5 litri, cu trei cilindri, care alimenta versiunea de performanta ST.


Modelul ST este pastrat, dar acum este echipat cu o versiune de 168 CP a motorului de 1,0 litri cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj in locul unei manuale.


Puma a fost al treilea SUV/crossover mic cel mai bine vandut in Europa anul trecut, dupa Volkswagen T-Cross pe locul 1 si Toyota Yaris Cross pe locul 2, potrivit datelor cercetatorului de piata Dataforce.


Versiunea BEV a lui Hyundai Kona a fost cel mai bine vandut SUV/crossover mic, integral electric, cu 36.338 de unitati vandute. Opel Mokka-e a fost al doilea, iar Peugeot e-2008 a fost al treilea.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA