Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Divizia de motoare Horse a Renault va fi asociata cu Dumarey

Colaborarile viitoare cu Dumarey, fostul Punch Group, ar putea include hidrogenul ca posibil combustibil pentru motor.



Sursa: formulapassion.it


Unitatea de motoare cu ardere a Grupului Renault  Horse, va colabora cu grupul Dumarey pentru noi tehnologii, inclusiv un motor turbodiesel de 2,0 litri, au declarat cele doua companii.


Primul proiect va fi dezvoltarea unei noi versiuni a motorului diesel care este utilizat in prezent in camionete comerciale medii Renault Trafic si Nissan NV400 pentru a se asigura ca respecta specificatiile Euro 7, a declarat un purtator de cuvant al Horse.


Horse ar avea drepturi de vanzare pentru viitorii clienti pentru motor. Dumarey va integra motoarele diesel in platformele de vehicule ale altor producatori auto.


Acordul „va pune bazele viitoarelor colaborari potentiale”, au spus companiile, inclusiv utilizarea hidrogenului ca combustibil pentru motoarele cu ardere interna.


Dumarey Group, fost Punch Group, dezvolta tehnologii de propulsie pentru sectorul transporturilor. Activele sale de productie si cercetare si dezvoltare includ fostul centru de inginerie General Motors din Torino, Italia. Dumarey dezvolta tehnologia hidrogenului prin marca sa Hydrocells.


Acea tehnologie ar putea fi un potential viitor domeniu de colaborare cu Horse, dar nu este inclusa in acordul actual, care se concentreaza pe motorul diesel.


Renault a infiintat Horse drept companie separata pentru motoarele cu ardere interna anul trecut si si-a mutat motorul si productia pentru vehicule electrice la Ampere.


Sursa: horse-truck.eu


Producatorii de automobile cauta modalitati de a echilibra tranzitia costisitoare la vehiculele electrice, gestionand in acelasi timp afacerea lor in declin, dar mai profitabila, cu motoare cu ardere.


Horse, cu sediul la Madrid, va construi si dezvolta toate motoarele cu ardere pentru vehicule de la marcile grupului, inclusiv Renault si Dacia, precum si unele modele Nissan. In cele din urma, va dezvolta motoare comune pentru vehiculele Grupului Renault si Geely.


Un joint venture cu compania Aurobay a lui Geely, care produce motoare pentru marci Geely precum Volvo, este in lucru , Reuters citand surse spunand ca asocierea ar putea fi finalizata pana la sfarsitul lunii februarie, desi a fost raportata ca fiind iminenta in iulie anul trecut.


Intreprinderea combinata ar putea construi 4 milioane de motoare pe an intr-o retea de fabrici de trenuri motopropulsoare Renault si Geely existente in intreaga lume.


O investitie planificata in societatea mixta pentru motoare de catre compania nationala de energie saudita, Aramco, nu a fost inca finalizata. Participatia Aramco ar putea fi de 20%, Renault si Geely detinand fiecare 40%, a spus Reuters.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA