Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis ar putea construi vehiculele electrice ale partenerului chinez Leapmotor in Italia

Pana la 150.000 de vehicule Leapmotor pe an pot fi construite in uzina istorica Fiat din Mirafiori.



Sursa: timeslive.co.za


Stellantis are in vedere construirea a pana la 150.000 de vehicule electrice low-cost pe an in Italia de la partenerul sau chinez Leapmotor.


Masinile vor fi construite in uzina Fiat istorica din Mirafiori din Torino si vandute de dealerii europeni ai Stellantis. Productia ar putea incepe in 2026 sau 2027.


Stellantis a fost de acord in octombrie sa cumpere un pachet de 21% din Leapmotor pentru 1,5 miliarde de euro si sa infiinteze o societate mixta cu sediul in Olanda, numita Leapmotor International, controlata de Stellantis.


Presa italiana l-a citat vineri pe CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, spunand ca producatorul auto ar putea construi masini Leapmotor in Italia daca exista un caz de afaceri bun.


„Daca avem ocazia, deoarece are sens economic sa producem masinile Leapmotors in Italia, bineinteles ca vom face”, a spus Tavares.


El a spus ca este un mare atu ca Stellantis ar putea aduce masinile Leapmotors pe piata europeana de la o entitate pe care Stellantis o controleaza, referindu-se la Leapmotor International. „Depinde doar de competitivitatea noastra de costuri si de calitatea noastra”, a adaugat Tavares.


Uzina Mirafiori este una dintre cele mai vechi fabrici de automobile din Europa si a fost odata una dintre cele mai mari ale sale, construind modele emblematice, cum ar fi originalul Fiat 600 si Fiat 500. In prezent, construieste modele Maserati de volum redus si nisa Fiat New 500 hatchback electric.


Adaugarea a 150.000 de unitati de la Leapmotor in Mirafiori ar ajuta Stellantis sa isi indeplineasca angajamentul fata de guvernul italian de a creste productia auto in tara la 1 milion de vehicule pana la sfarsitul deceniului, fata de 750.000 anul trecut.


In octombrie, Natalie Knight, directorul financiar al Stellantis, a descris Leapmotor drept „al 15-lea brand” al Stellantis, in timpul unei convorbiri cu analistii care anunta parteneriatul celor doua companii.


Knight a spus ca Stellantis a adaugat o alta marca destinata consumatorilor „care sunt atenti la costuri, dar doresc cea mai buna tehnologie in produsele lor”.


Asociatia mixta vizeaza 500.000 de vanzari in afara Chinei pana in 2030, potrivit prezentarii Stellantis pentru trimestrul trei, publicata pe 31 octombrie.


Marcile europene ale Stellantis includ Fiat, Peugeot, Citroen si Opel si marcile americane Jeep, Chrysler si Ram.


Construirea de masini Leapmotor in Mirafiori ar ajuta compania chineza sa evite potentialele tarife punitive pe care Uniunea Europeana le-ar putea impune importurilor auto din China. Comisia Europeana a lansat o investigatie cu privire la subventiile guvernului chinez pentru vehiculele electrice, pe fondul temerilor ca Europa ar putea fi „inundata” cu masini ieftine din China.


Stellantis a luat deja doua decizii strategice care ar crea loc pentru potentiala productie pentru un numar mare de modele Leapmotor in Mirafiori.


Sursa: electricdrives.tv


Productia Maserati Levante se va opri la sfarsitul lunii martie. Inlocuitorul SUV-ului mare de lux va fi construit in Cassino, centrul Italiei, incepand din 2027.


Productia noului Fiat 500 se va incheia la sfarsitul anului 2026. Inlocuitorul vehiculului electric se va muta in arhitectura STLA Small a Stellantis si va fi construit intr-o fabrica care nu a fost aleasa inca din Europa. Un candidat puternic este uzina Pomigliano d’Arco, langa Napoli, singura fabrica Stellantis din Italia care a fost renovata pentru a produce modele sustinute de STLA Small al producatorului auto. Construirea urmatorului 500 electric in Pomigliano i-ar permite lui Stellantis sa continue sa comercializeze masina ca „fabricata in Italia”.


Anul trecut, productia Noului 500 si Levante la Mirafiori a scazut cu 9,3%, pana la 95.000 de unitati. Productia Noului 500 a fost constanta, la aproximativ 77.000 de unitati, in timp ce productia vechiului Levante a fost sub 9.000 de unitati, potrivit cifrelor sindicatelor FIM-CISL.


Productia Mirafiori de vehicule electrice de la Leapmotor ar fi un mare impuls pentru Stellantis, deoarece producatorii de automobile chinezi, cum ar fi BYD, vizeaza pietele europene cu modele electrice care ofera adesea baterii si tehnologie software mai buna decat producatorii auto mosteniti din Europa, la un pret mai bun.


Leapmotor este unul dintre jucatorii auto mai mici din China, dar intentioneaza sa lanseze cinci modele orientate la nivel global in urmatorii doi ani. Compania a prezentat SUV-ul electric C10, primul sau model dezvoltat pentru pietele internationale, la Salonul auto IAA Mobility de la Munchen, in septembrie. Leapmotor vinde in prezent minimasina electrica T03 in Franta printr-un importator local.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA