Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis va incepe productia de furgonete electrice la uzina din Luton din Marea Britanie

De asemenea, producatorul auto va continua sa produca modele de motoare cu combustie interna in Luton.



Sursa: parkers.co.uk


Stellantis va lansa productia de camionete electrice in 2025 la uzina sa din Luton din Anglia, oferind o anumita certitudine pe termen lung pentru o fabrica care produce camionete de 92 de ani.


Producatorul auto a declarat intr-un comunicat ca, incepand din primavara anului viitor, Luton va produce cinci modele electrice, inclusiv Vauxhall Vivaro Electric, Peugeot E-Expert si Fiat Professional E-Scudo, atat in ​​versiunea cu volan pe dreapta, cat si pe stanga.


Stellantis produce deja dube electrice la cealalta fabrica din Marea Britanie din Ellesmere Port.


Producatorul auto a spus ca uzina de la Luton va continua sa produca si modele cu motoare cu ardere. Nu a spus ce fel de investitii ar necesita pentru producerea noilor modele electrice.


Fabricile de asamblare de masini existente din Europa care produc modele pe combustibili fosili au concurat pentru viitoarele modele electrice pentru a le mentine deschise dincolo de interzicerea efectiva a Uniunii Europene asupra masinilor cu motor cu combustie, care intra in vigoare in 2035.


Anuntul lui Stellantis vine dupa ce Nissan a declarat in noiembrie ca va investi 1,12 miliarde de lire sterline (1,41 miliarde de dolari) pentru a construi doua modele electrice la fabrica sa din Marea Britanie, iar grupul indian Tata a declarat in iulie anul trecut ca va construi o fabrica de baterii EV de 4 miliarde de lire sterline in Marea Britanie pentru a-si aproviziona Uzinele Jaguar Land Rover.


Sursa: selectcarleasing.co.uk


„Acesta este un alt vot de incredere in economia Regatului Unit si o veste incitanta care arata ca planul nostru pentru industria auto functioneaza”, a declarat ministrul britanic al industriei, Nusrat Ghani, intr-un comunicat.


Pe masura ce vanzarile de vehicule electrice au scazut, industria auto din Marea Britanie a cerut Marii Britanii sa subventioneze achizitiile pentru a incuraja mai multi consumatori si intreprinderi sa treaca la electricitate.


„Desi aceasta decizie demonstreaza increderea Stellantis in fabrica, aceasta… cere guvernului Regatului Unit sa stimuleze mai multa cerere pe piata vehiculelor electrice si sa sprijine producatorii care investesc in Marea Britanie pentru o tranzitie durabila”, a spus Maria Grazia Davino, directorul general al grupului din Marea Britanie al Stellantis.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA