Aproape Masini

Acum avem si magazin online

GM revine in Franta cu Cadillac Lyriq complet electric

GM testeaza daca vanzarile online vor atrage cumparatori bogati de masini si vor introduce noul Cadillac Lyriq.



Sursa: cadillac.com


General Motors si-a dezvaluit Cadillac-ul Lyriq electric de lux in Franta, o expansiune a pietei sale in Europa dupa ce a revenit anul trecut si un test pentru a stabili daca vanzarile doar online vor atrage cumparatorii bogati de masini.


In octombrie, GM a anuntat ca lanseaza vanzarile in Elvetia, primul pas intr-o revenire complet electrica pe pietele europene de la vanzarea marcilor Opel si Vauxhall in 2017.


Spre deosebire de piata sa de origine, unde se bazeaza pe o retea mare de dealeri, clientii europeni isi pot personaliza si achizitiona vehiculele electrice Cadillac in intregime online.


Producatorii de automobile din Europa se concentreaza pe incercarea de a construi vehicule electrice mai accesibile, sub presiunea concurentilor chinezi si incetinirea cresterii cererii.


Sefa GM pentru Europa, Jaclyn McQuaid, a declarat luni reporterilor la un eveniment de lansare la Paris ca SUV-urile electrice vor ramane segmentul cu cea mai rapida crestere pentru vehiculele cu emisii zero.


„Cand te uiti la piata vehiculelor electrice cu baterii din Franta, piata de lux este cea care a crescut in cea mai mare masura”, a spus McQuaid. „Piata de lux este punctul in care se afla punctul central in acest moment”.


Cea mai vanduta masina electrica in Franta anul trecut a fost SUV-ul Model Y de la Tesla, care incepe de la 42.990 de euro (46.500 de dolari) pe acea piata.


Sursa: brochures.cadillac.com


Evidentiind mostenirea franceza a Cadillacului,  McQuaid a spus ca vor urma si alte modele electrice folosind aceeasi arhitectura precum Lyriq, care este fabricata in Tennessee.


In Elvetia, Lyriq are un pret de pornire de 82.000 de franci elvetieni (93.100 USD), dar GM nu a oferit preturi pentru Franta.


Cadillac planuieste si un showroom la Paris, iar Lyriq poate fi comandat online din 23 martie. Vehiculul electric de lux urmeaza sa fie lansat pe alte piete europene, incepand cu Germania pana la sfarsitul anului.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA