Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nissan opreste productia Leaf din UK

Noul succesor Leaf va fi primul dintre cele trei noi SUV-uri complet electrice pe care Nissan le va produce la fabrica sa din Marea Britanie.



Sursa: nissan.co.uk


Nissan opreste productia europeana a masinii sale compacte electrice Leaf in timp ce se pregateste pentru modelul de inlocuire, asteptat in 2025.


Leaf a fost unul dintre primele BEV-uri disponibile comercial la nivel global, dar vanzarile europene au scazut brusc, deoarece concurentii mai noi ofera o gama mai mare si o tehnologie mai buna.


Nissan a vandut 17.907 Leaf in Europa anul trecut, in scadere cu 39% in anul precedent, potrivit cifrelor analistului de piata Dataforce.


„Dupa 13 ani de mare succes, Leaf se apropie de sfarsitul ciclului sau de viata in Europa”, a spus Nissan intr-un comunicat vineri. Leaf va ramane in vanzare anul acesta, deoarece compania vinde stocuri de modele prefabricate.


Leaf este construit pentru Europa la uzina Nissan din Sunderland, Anglia. Modelul de prima generatie a fost localizat acolo in 2013 dupa lansarea sa globala in 2010. A fost inlocuit in 2017 cu modelul actual.


Bateriile pentru masina au fost fabricate si pe santierul de la Sunderland, intr-una dintre primele unitati de productie de celule auto din Europa.


Nissan investeste 423 de milioane de lire sterline (545 de milioane de dolari) pentru a moderniza fabrica, astfel incat sa poata construi pana la 100.000 pe an dintr-o noua versiune a Leaf, care isi va schimba stilul de caroserie la un SUV de la un hatchback. O noua fabrica de baterii este, de asemenea, in constructie in Sunderland de catre partenerul de celule Nissan, Envision AESC.


Noul Leaf este de asteptat sa fie lansat la sfarsitul acestui an, cu livrarile incepand din 2025. Nissan nu a confirmat inca o data de lansare a masinii.


Nissan a spus ca aspectul noului Leaf a fost previzualizat de conceptul Chill-Out 2021, care prezenta o forma aerodinamica a caroseriei cu stil coupe si suprafete neaglomerate.


Sursa: topgear.com


Noul Leaf va fi primul dintre cele trei noi SUV-uri complet electrice pe care Nissan le va produce la fabrica de la Sunderland. Acesta va fi urmat de un inlocuitor complet electric pentru SUV-ul mic Juke, asteptat in 2025, si de urmatorul Qashqai, care va avea loc probabil in jurul anului 2027.


Leaf a fost lansat initial de Nissan, ca raspuns la succesul Toyota cu hybrid-ul Prius, a declarat fostul director Nissan Andy Palmer pentru Automotive News Europe Congress in 2022. Palmer a condus dezvoltarea Leaf-ului original in timpul petrecut la Nissan in calitate de director de operatiuni.


Autonomia lui Leaf a fost initial scazuta, la 129 de mile (208 km) de la o baterie de 24 de kilowati/ora, dar s-a imbunatatit de-a lungul anilor. Modelul este disponibil in prezent cu o baterie de 39 kWh cu o autonomie de 168 de mile. O versiune mai scumpa, cu o baterie mai mare de 62 kWh si o autonomie de 239 de mile, a fost intrerupta anul trecut.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA