Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW renunta la planurile de a construi ID3 in Wolfsburg in scopul economisirii

VW a spus ca Wolfsburg va continua sa se concentreze pe motoare cu ardere si pe vehiculele hybride plug-in, transformand, de asemenea, unele linii pentru a construi noi masini electrice.



Sursa: volkswagen-newsroom.com


Volkswagen a renuntat la planurile de a-si construi hatchback-ul electric ID3 la fabrica sa principala din Wolfsburg, Germania.


ID3 va continua sa fie construit la uzina electrica a VW din Zwickau, estul Germaniei.


VW a confirmat schimbarea la agentia de presa DPA.


„Fiecare euro pe care nu trebuie sa-l cheltuim conteaza”, a declarat seful de productie al VW, Christian Vollmer, pentru DPA. „Din acest motiv, am decis sa continuam sa grupam volumul ID3 din Zwickau si sa utilizam eficient amplasamentul deja complet echipat. „


Marca VW isi propune sa faca economii de 10 miliarde de euro pana in 2026 pentru a contribui la atingerea tintei de marja de profit de 6,5%, in crestere de la 3,6% in 2022.


Marca a spus anterior ca va adauga productia de overflow a ID3 in Wolfsburg, pe langa Zwickau, pentru a ajuta la cresterea utilizarii capacitatii Wolfsburgului. Productia la scara mica din Wolfsburg a fost programata initial sa inceapa la sfarsitul anului 2023.


Decizia nu va afecta productia vehiculului electric la santierul VW din Dresda, unde ID3 este si el construit in numar mic, a declarat un purtator de cuvant al companiei pentru DPA.


VW a fost deja fortat sa reduca schimburile recent la sediul sau din Zwickau, deoarece vanzarile de vehicule electrice continua sa scada.


Anul trecut, VW a livrat 140.800 de ID3.


Sursa: arenaev.com


La Wolfsburg, concentrarea va ramane pentru moment pe productia de motoare cu ardere si vehicule hybrid plug-in, cum ar fi Golf si Tiguan, a spus Vollmer.


„Toate acestea sunt modele puternice care vor mentine uzina bine utilizata. Sunt increzator ca vom depasi cele 500.000 de vehicule produse la fabrica principala anul acesta pentru prima data dupa mult timp”.


Vollmer a mai spus ca lucrarile de transformare a unor linii din Wolfsburg pentru a construi vehicule electrice vor continua.


VW intentioneaza sa inceapa productia unui SUV complet electric, probabil un Tiguan EV, in fabrica in 2026, urmat de un nou Golf electric la o data ulterioara.


VW a declarat in septembrie anul trecut ca masina sa emblematica Trinity, cu baterii electrice, bazata pe noua sa platforma condusa de software SSP, va fi construita la Zwickau in loc de o noua fabrica de 2 miliarde de euro din Wolfsburg. Masinile SSP urmeaza sa fie lansate la sfarsitul deceniului.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA