Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nio inregistreaza o pierdere mai mare de 2,9 miliarde de dolari in 2023

Livrarile companiei Nio de anul trecut nu au fost nici macar doua treimi din tinta initiala de vanzari.



Sursa: insideevs.com


Pierderea anuala a Nio s-a marit anul trecut, deoarece producatorul chinez de vehicule electrice s-a confruntat cu o concurenta acerba pe cea mai mare piata de vehicule electrice din lume.


Pierderea neta a companiei din Shanghai de 5,4 miliarde de yuani in al patrulea trimestru a adus deficitul anual la 20,7 miliarde de yuani (2,9 miliarde de dolari), potrivit unui comunicat de marti. Nio a inregistrat vanzari mai bune decat se astepta pentru ultimele trei luni din 2023.


„In 2024, vom prioritiza obiectivele noastre de afaceri, vom imbunatati capacitatile sistemului si vom optimiza gestionarea costurilor”, a spus Steven Feng, director financiar al Nio. In timp ce marjele vehiculelor s-au imbunatatit la 11,9% in al patrulea trimestru, aceasta a fost inca sub asteptarile analistilor.


Spre deosebire de rivalii Xpeng si Li Auto, care acum castiga bani, Nio nu a anuntat niciun plan major de lansare a produsului pentru 2024.


Cu toate acestea, producatorul de automobile, care are o gama de crossover-uri si berline premium, este totusi de asteptat sa dezvaluie o marca pentru piata de masa care ar concura cu modelele Tesla Inc. construite la nivel local, o miscare conform careia analistii ar putea ajuta la stoparea pierderilor.


Nio se asteapta acum sa livreze pana la 33.000 de masini in primul trimestru, in scadere fata de 50.045 de vehicule in perioada precedenta de trei luni. Livrarile companiei de anul trecut nu au fost nici macar doua treimi din tinta initiala de vanzari.


Marjele brute pentru al patrulea trimestru au fost de 7,5%, comparativ cu 10,2% pe care o cauta piata. Nio vede acum venituri de pana la 11,1 miliarde de yuani pentru trimestrul curent, semnificativ sub asteptarile analistilor.


Odinioara considerata una dintre cele mai stralucitoare vedete in ascensiune de pe piata de vehicule electrice din China, Nio s-a luptat in ultimul timp, anul trecut primind o injectie de capital sub forma unei vanzari de actiuni just-in-time catre CYVN Holdings LLC, o entitate de investitii controlata de guvernul din China. Abu Dhabi. Infuzia de numerar de 738,5 milioane USD din iunie poate dura doar o perioada scurta de timp la ratele actuale de ardere.


Sursa: topgear.com


Brandul de piata de masa al lui Nio, Alp s, va incepe livrarile in al patrulea trimestru, a declarat CEO-ul William Li in timpul unei convorbiri privind veniturile marti.


Primul sau model va veni cu o baterie schimbabila si va concura cu crossover-ul Model Y al Tesla, in timp ce al doilea model a fost dezvoltat pentru familii mai mari. Cu o productie de aproximativ 10.000 de unitati pe luna, primul produs Alps va avea un cost de productie cu 10% mai mic decat modelul Y, a spus CEO-ul.


Principalul brand Nio isi va mentine concentrarea pe masinile premium si va oferi doar modele cu preturi peste berlina sa ET5 de 298.000 de yuani, a spus Li, adaugand ca Alps va acorda prioritate volumului. De asemenea, compania intentioneaza sa lanseze un sub-brand si mai ieftin in 2025, cu vehicule cu preturi sub 200.000 de yuani. Nio se extinde si in Emiratele Arabe Unite.


In noiembrie, Nio si-a redus cu aproximativ 10% din forta de munca, iar producatorul de automobile a luat in considerare separarea unor afaceri non-core pentru a reduce costurile. In decembrie, a semnat din nou un acord pentru o injectie de numerar de 2,2 miliarde de dolari de la CYVN Holdings. Dupa finalizare, CYVN va detine un pachet de 20,1% din Nio si poate numi doi directori in consiliu.


De asemenea, producatorul auto a incheiat luna trecuta un acord de licenta tehnologica cu o subsidiara a CYVN pentru a acorda o licenta globala neexclusiva si netransferabila informatiilor tehnice, solutiilor tehnice, software-ului si drepturilor de proprietate intelectuala existente si viitoare ale Nio, dupa cum se arata in comunicat.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA