Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault vede o strategie dubla pentru vehiculele electrice/cu combustie pentru urmatorii ani

Fabrice Cambolive, COO-ul Renault, spune ca o strategie „in doua etape” de a oferi masini hybrid electrice si pe benzina separate in fiecare segment ofera flexibilitate pentru a reactiona la tendintele pietei, mai ales pe masura ce rata de adoptare a vehiculelor electrice incetineste.



Sursa: ev-database.org


Marca Renault  va continua probabil sa ofere vehicule cu ardere interna alaturi de o gama separata de masini complet electrice in urmatorii 10 ani, a declarat directorul general Fabrice Cambolive.


CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, la inceputul lui 2022, a declarat ca marca Renault va vinde doar vehicule electrice in Europa pana in 2030, inainte de mandatul UE de zero emisii din 2035, dar a mai spus ca angajamentul depinde de conditiile pietei. Cererea de vehicule electrice in Europa ramane ridicata, dar rata de adoptare a scazut in ultimele luni, ridicand semne de intrebare cu privire la disponibilitatea consumatorilor de a continua sa plateasca preturi mai mari pentru vehiculele alimentate cu baterii.


Renault isi construieste gama pentru a avea oferte complet electrice in fiecare segment, cea mai recenta versiune Renault 5. Acesta va completa Clio pe benzina, masina mica de vanzari nr. 2 din Europa in 2023.


„Strategia noastra este sa avem „doua picioare” in fiecare segment, ​​o gama ICE (motoare cu combustie interna) cu tehnologie hybrid si un vehicul complet electric”, a declarat Cambolive pentru Automotive News Europe.


Principalii rivali ai Renault din Europa adopta abordari diferite in ceea ce priveste tranzitia EV. Marcile Stellantis precum Citroen, Opel si Peugeot ofera sisteme de propulsie cu combustie si electrice pe acelasi model, in timp ce Grupul VW are platforme electrice si de combustie separate pentru fiecare segment.


Renault vine dintr-un an puternic in Europa sub Cambolive. Vanzarile marcii au crescut cu 19%, depasind o piata generala care a crescut cu 14%. Modelele cheie au inclus Clio si Austral. Vanzarile Clio au crescut la 202.942 de unitati de la 143.293 pe masura ce deficitul de componente s-a diminuat, iar Austral a contribuit cu 72.000 de vanzari in primul sau an complet de productie, depasind cu usurinta Kadjar pe care l-a inlocuit.


Nou-veniti au fost Scenic complet electric si Espace, un SUV de dimensiuni medii bazat pe Austral.


Anul acesta, Renault isi va creste cadenta de lansare in Europa, incepand cu Rafale, un SUV fastback de dimensiuni medii, Renault 5 in mai iar mai tarziu in cursul anului cu Symbioz, un SUV compact mai mic, bazat pe platforma CMF-B, care sta la baza Clio, Captur si compact Arkana.


Sursa: topgear.com


Cambolive nu a dezvaluit o tinta de vanzari, dar a spus ca Renault isi va concentra atentia catre masinile mai mici dupa lansari cruciale in segmentele compacte si medii cu marja mai mare, o prioritate pentru de Meo.


Renault 5 are o lista de asteptare de 50.000 de nume, a spus Cambolive. Vanzarile masinii au inceput in mai cu o versiune de 52 de kilowati/ora, urmand o versiune mai putin costisitoare de 40 de kWh in cateva luni mai tarziu. Renault 5 nu ar trebui sa primeasca vanzari de la Clio, dar va atrage proprietarii de lunga durata Zoe small EV, precum si cuceriri castigatoare, a spus Cambolive.


Desi numarul de marca al lui 5 este pretul de baza de 25.000 de euro, Cambolive se asteapta sa vanda o multime de modele inalte, urmand strategia lui 5 original, care a fost lansat in 1972. Pornind de la un model de baza cu trei usi, cei 5 au castigat caracteristici, mai multa putere, doua usi suplimentare si chiar o omologare speciala de raliu la mijlocul motorului, Turbo.


Desi Renault 5 este pozitionat ca o masina mainstream, Cambolive a spus ca designul sau evocator l-ar putea face rival cu masinile premium mici, cum ar fi Mini, de la BMW Group.


„Pretul Renault 5 a fost destul de mare”, a spus el. „Trebuie sa tinem cont de asta. Este menita sa fie o masina populara, dar in acelasi timp sa atraga intregul spectru al societatii europene.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA