Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul BMW spune ca UE ar trebui sa revizuiasca obiectivele de CO2

CEO-ul BMW, Oliver Zipse, spune ca o revizuire cuprinzatoare a legislatiei privind flotele de CO2 din UE este esentiala.



Sursa: electrive.com


CEO-ul BMW, Oliver Zipse, a declarat ca Uniunea Europeana ar trebui sa-si revizuiasca obiectivele de CO2, deoarece presiunea asupra producatorilor de automobile pentru a reduce emisiile de carbon se inaspreste anul viitor, inainte de interzicerea completa a motoarelor cu ardere pe combustibili fosili in 2035.


„Credem ca o revizuire cuprinzatoare a legislatiei flotei de CO2 din UE este esentiala”, a spus Zipse in cadrul conferintei anuale despre rezultatele companiei de joi.


Comentariile lui Zipse au venit in ciuda faptului ca BMW a spus ca si-a redus propria flota de emisii de CO2 la o medie cu 20% sub tinta europeana necesara pentru 2023.


Zipse a declarat ca inasprirea obiectivelor de CO2 de anul viitor, care necesita o reducere cu 25% a emisiilor flotei de autoturisme noi vandute in Europa, comparativ cu cifrele din 2021, va fi dificila pentru industrie.


Pana la sfarsitul anului 2025 lumea va observa ca nu este atat de usor”, a spus Zipse. „Pana atunci presiunea va fi semnificativa pentru industria europeana de automobile”.


Grupul Volkswagen a cerut, de asemenea, UE sa atenueze cerintele pentru 2025 . „Nu are sens ca industria sa plateasca penalitati atunci cand conditiile-cadru pentru accelerarea EV nu sunt in vigoare”, a declarat CEO-ul Grupului VW, Oliver Blume, in timpul prezentarii rezultatelor anuale a companiei saptamana trecuta.


Apelul pentru o revizuire a fost preluat si de CEO-ul Renault, Luca de Meo, intr-o scrisoare deschisa catre legislatorii UE, publicata in aceasta saptamana.


Anul viitor, emisiile medii de CO2 ale flotei vor fi supuse unor reglementari mai stricte privind procedura de testare a vehiculelor usoare armonizate la nivel mondial (WLTP), inlocuind regulile mai putin oneroase privind Noul ciclu de conducere european (NEDC).


Nerespectarea noilor reguli va genera o amenda de 95 EUR pentru fiecare vehicul inmatriculat in UE, inmultita anual cu fiecare CO2 g/km peste tinta.


Zipse a spus ca BMW era pe tinta sa atinga obiectivele mai dure din 2025, deoarece urmarea sa creasca productia de BEV la 20% din totalul sau. Anul trecut, 15% din vanzarile BMW la nivel global au fost complet electrice, a spus compania.


Vanzarile globale de BEV ale BMW Group vor atinge 50% pana in 2030, Europa „poate mai mare”, a spus Zipse.


In ciuda increderii BMW in ceea ce priveste atingerea tintelor, Zipse a avertizat cu privire la rezistenta clientilor in impulsul de reglementare catre vehiculele electrice.


Sursa: press.bmwgroup.com


„Ceva de care nu se tine cont ca este decizia libera a milioane de clienti”, a spus Zipse. „Nu este doar ca infrastructura energetica in care poti opri ceva si apoi altceva se intampla automat”.


UE a declarat ca va efectua o revizuire in 2026 pentru a evalua progresul in trecerea la vanzarile de vehicule cu emisii zero.


La conferinta de rezultate, BMW a prezentat conceptul Vision Neue Klasse X, previzualand primul model de pe noua platforma electrica cu baterii a companiei. Versiunea de productie a SUV-ului de dimensiuni medii va fi construita in noua fabrica a BMW din Debrecen, Ungaria. O versiune berlina va urma de la fabrica companiei din Munchen in 2026, urmata de alte variante.


Platforma globala va sprijini sase modele in total, a spus BMW.


Uzina emblematica a BMW din Munchen va trece la construirea de vehicule electrice numai in 2027, a spus compania.


Marcile Mini si Rolls-Royce ale grupului vor deveni 100% electrice „de la inceputul anilor 2030 incoace”, a spus BMW.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA