Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cererea de hybrid plug-in depaseste cresterea vanzarilor BEV

Cresterea vanzarilor de BEV a scazut in ultimele luni, determinand producatorii de automobile si cumparatorii de masini sa arunce o privire noua asupra hybrid plug-in.



Sursa: topgear.com


Vanzarile de modele hybrid plug-in au crescut mai rapid decat cele de vehicule electrice cu baterie in Europa in februarie, inversand o tendinta lunga.


Vanzarile de hybrid plug-in au crescut cu 12%, pana la 72.376 luna trecuta, comparativ cu februarie 2023, in timp ce vanzarile de BEV au crescut cu 10,3%, potrivit cifrelor asociatiei industriale ACEA publicate joi.


Cifrele preliminare ale analistului de piata Dataforce au aratat ca hibrizii plug-in si BEV-urile au crescut in acelasi ritm. Vanzarile de masini complet electrice au crescut cu 11%, in timp ce hybrid plug-in au crescut cu 10,9%, arata datele Dataforce.


In mod semnificativ, hibrizii plug-in au depasit piata generala, care a crescut cu 10,3%, potrivit ACEA. Cifrele Dataforce au aratat o crestere a pietei de 10,3%.


Hibrizii plug-in, priviti ca o tehnologie de tranzitie pe drumul catre electrificarea completa, si-au recapatat avant in acest an, pe masura ce cresterea vanzarilor de BEV incetineste.


Producatorii de automobile se bazeaza din ce in ce mai mult pe acestia pentru a-si indeplini obiectivele de emisii de CO2, cele mai recente modele plug-in inregistrand emisii WLTP de pana la 19 grame pe km, cu o autonomie de peste 100 de km numai pe energie electrica.


Criticii spun ca hibridele plug-in sunt vehicule „conforme” care au emisii mult mai mari in lumea reala, deoarece utilizatorii nu le tin complet incarcate. UE a inceput sa monitorizeze hibrizii plug-in cu diagnosticare la bord si se asteapta sa revizuiasca cerintele lor de omologare in urmatorii ani.


Nevoia de a construi baterii separate si sisteme de propulsie ICE a mentinut, de asemenea, costurile lor ridicate.


Directorii marcilor premium din Europa au declarat recent ca se pregatesc pentru vanzari stabile sau in crestere de hybride plug-in. Joi, seful de vanzari BMW, Jochen Goller, a declarat ca se asteapta ca vanzarile  sa se mentina constant in 2024, cu o crestere a modelelor complet electrice. Daca este necesar, Goller a spus: „Putem oricand sa amestecam mai multi hibrizi plug-in” si a citat BMW X5 ca fiind un vanzator puternic.


Sursa: topgear.com


CEO-ul Audi, Gernot Dollner, a declarat miercuri ca Audi isi rezerva o flexibilitate similara intre vehiculele electrice, hibridele plug-in si modelele ICE pentru urmatorul deceniu. „Suntem pe deplin angajati in mobilitatea electrica”, a spus Dollner, „Dar daca exista valuri sau fluctuatii in tranzitie, putem reactiona la ele.”


CEO-ul Mercedes, Ola Kallenius, a declarat la sfarsitul lunii trecute: „Credem ca hibridele plug-in vor ramane relevante multi ani”.


Intr-un alt semn al relevantei continue a hibrizilor plug-in, producatorul auto chinez BYD a spus ca va lansa o versiune plug-in a SUV-ului de dimensiuni medii Seal, singura sa oferta non-EV din gama sa europeana.


Vanzarile de hibride plug-in au ramas in urma cu piata in 2023, potrivit ACEA. Vanzarile au scazut cu 2,4% fata de 2022 pe o piata care a crescut cu 13,7%. In acelasi timp, vanzarile de vehicule electrice au crescut cu 28,2%.


Cota de piata in UE (excluzand Regatul Unit si EFTA) pentru hibridele plug-in era de 7,7% la sfarsitul anului 2023, o scadere de 7% fata de 2022, potrivit ACEA. In februarie, cota lor in UE a fost de 7,3%, deoarece vanzarile de modele full-hibride au crescut cu peste 24%.


Cele mai vandute hibride plug-in in februarie au fost Volvo XC60, cu 4.277 vanzari, urmat de Porsche Cayenne cu 3.596, Mercedes GLC cu 3.399, Ford Kuga cu 2.984 si BMW X1 cu 2.570.


Directorul comercial al Volvo Cars, Bjorn Annwall, a declarat recent despre companie ca acorda mai multa „dragoste si grija” modelelor sale clasice si hibride, cum ar fi XC60. „Vedem multi consumatori care iau hibridul plug-in ca primul pas catre electrificarea completa, iar urmatoarea masina pe care o cumpara este o masina complet electrica”, a spus Annwall.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA