Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW si Mobileye isi intensifica colaborarile de conducere automata

Proiectele realizate impreuna cu Mobileye vor dezvolta functii pentru Audi, Porsche, Lamborghini si Bentley tehnologie de conducere autonoma.



Sursa: electrive.com


Grupul Volkswagen si furnizorul israelian de tehnologie Mobileye isi „intensifica” munca impreuna in ceea ce priveste conducerea automata, cel putin pentru moment.


Cele doua companii au spus ca lucreaza impreuna pentru a aduce functionalitate de asistenta a soferului care se bazeaza pe tehnologia Mobileye in vehiculele Audi, Bentley, Lamborghini si Porsche.


Separat, producatorul auto va folosi sistemele de conducere autonoma Mobileye in vehiculele comerciale, inclusiv o flota de robotaxi bazata pe Volkswagen ID Buzz EV, potrivit unui purtator de cuvant al VW.


Desi VW a declarat ca intentioneaza sa „introduca rapid” noi functii de conducere premium, compania a mai spus ca noile sisteme vor fi „implementate treptat”, potrivit unei declaratii scrise.


VW nu a comentat un anumit interval de timp pentru a ajunge la productia de serie cu sistemele.


In timp ce producatorul auto lucreaza pentru a incorpora acum conducerea asistata si autonoma de la Mobileye, si-a reiterat planurile de a-si dezvolta propriile sisteme pentru un viitor mai indepartat.


„Pe termen lung, grupul se va baza pe propriul „stack” complet intern pentru conducerea automata pentru toate marcile”, a spus compania.


Deocamdata, va folosi sistemele de conducere asistata „SuperVision” si „Chauffer” de la Mobileye. Acestea vor face parte din arhitectura dezvoltata de filiala software Cariad a Volkswagen.


Mobileye prezinta SuperVision, deja pe drumurile din China printr-un parteneriat cu Geely, ca o „punte” intre asistenta soferului si conducerea autonoma. Acesta permite conducerea fara maini, desi soferii umani raman intotdeauna responsabili pentru operatiunile vehiculului.


Sursa: reuters.com


Chauffer permite conducerea fara maini si fara ochi, conform Mobileye, care evita nivelurile de conducere automata ale SAE pentru o terminologie mai orientata spre consumator.


VW isi descrie oferta ca fiind conducerea automata de Nivel 3, ceea ce, asa cum o defineste SAE, inseamna ca vehiculul isi poate asuma responsabilitatea operationala in unele cazuri.


VW a spus: „Soferii nu sunt obligati sa monitorizeze sistemul continuu”. Dar expertii in siguranta au avertizat ca soferii trebuie intr-adevar sa fie atenti atunci cand sistemele de Nivel 3 sunt active, deoarece au datoria sa reia controlul la cererea sistemului in orice moment.


In ceea ce priveste conducerea autonoma, Volkswagen ADMT, o subsidiara VW, va implementa sistemul Mobileye in ID. Buzz  „pentru servicii de mobilitate si transport”. Compania testeaza o flota fara sofer in Austin, Texas.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA