Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SUV-ul electric BMW Neue Klasse X va oferi conducere autonoma imbunatatita

Conceptul Vision Neue Klasse X prezinta primul dintre noile SUV-uri BMW care vor avea capabilitati avansate de conducere autonoma.



Sursa: bmwgroup.com


BMW si-a adus inapoi grila traditionala  pentru al doilea concept de preview de modele pe platforma sa complet electrica Neue Klasse, dupa ce a fost eliminata surprizator pe versiunea berlina.


BMW a dezvaluit conceptul SUV Vision Neue Klasse X ca parte a conferintei sale anuale privind rezultatele castigurilor de joi.


Cele doua concepte prevad doua modele electrice cu baterii de marime medie, programate sa intre in productie anul viitor. Vision Neue Klasse X va fi produsa la noua fabrica BMW din Debrecen, Ungaria. Berlina va fi construit in fabrica BMW din Munchen , a declarat producatorul auto pe 10 ianuarie.


Designul lui Vision Neue Klasse X restabileste grila  BMW dupa ce compania a scos-o pentru conceptul berlina. Elementele traditionale ale grilei verticale sunt conturate cu lumini LED si sunt mai putin proeminente decat in ​​aplicatiile recente, de exemplu pe SUV-ul mare iX complet electric.


BMW a dezvaluit mai multe detalii despre platforma Neue Klasse, care va sta la baza unei game de modele de baza, inclusiv SUV, berlina si derivate ale berlinei, a declarat CEO-ul Oliver Zipse intr-un comunicat.


Patru „supercomputere” puternice vor controla diferite aspecte ale functiilor masinii, inclusiv unul pentru conducere asistata dezvoltat cu producatorul de cipuri Qualcomm si un altul dezvoltat intern, care supravegheaza grupul de propulsie si dinamica de conducere.


Masina va oferi un „salt cuantic” in conducerea asistata, a spus BMW. Brandul a vorbit anterior despre abilitatile platformei de a atinge nivelul 2+ hands-off, ochi la conducere si autonomie limitata de Nivelul 3.


Sistemul de propulsie electric are un nou sistem de 800 de volti care va permite incarcarea rapida pentru a adauga o autonomie de 300 km (186 mile) in 10 minute, a spus BMW.


Platforma Neue Klasse foloseste baterii cilindrice nou dezvoltate despre care se spune ca ofera cu 20% mai multa densitate de energie decat celulele prismatice actuale ale BMW, contribuind la cresterea autonomiei cu 30% in comparatie cu modelele actuale complet electrice ale producatorului auto.


BMW a spus ca interiorul „luminos si spatios” al conceptului Vision Neue Klasse X este posibil datorita platformei cu ampatament lung cu surplome scurte.


Interiorul lui Vision Neue Klasse X reduce comenzile de operare la minimum, interactiunea cu masina venind prin ecranul central de afisare, butoanele de pe volan si controlul vocal.


Informatiile vor fi furnizate si de banda BMW Panoramic Vision care completeaza afisajul head-up si se intinde pe lungimea parbrizului pentru a include pasagerul.


Sursa: newmobility.news


Culorile benzii conceptului se schimba in functie de modul selectat de sofer. BMW a evidentiat, de asemenea, Personal Sound Experience care genereaza zgomot in timp real la atingerea unei roti.


Compania investeste 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) in noi operatiuni de fabricare si asamblare a bateriilor pentru Neue Klasse din uzina sa din Debrecen.


CEO-ul BMW, Oliver Zipse, a declarat joi ca vehiculele de productie Neue Klasse X vor incepe sa iasa din linie la Debrecen in a doua jumatate a anului 2025. Berlina se va dezvolta din 2026 la fabrica din Munchen.


Masinile Neue Klasse vor fi construite si in Shenyang, China, incepand cu 2026. Productia la fabrica BMW din San Luis Potosi, Mexic, va incepe in 2027.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA