Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Seat va construi masini „pana la sfarsitul erei termice”

Wayne Griffiths, CEO al Seat si Cupra, a declarat ca marca va investiga optiunile electrice pe masura ce va lansa noi modele PHEV si pe benzina. Grupul VW a declarat anul trecut ca Seat se va concentra pe mobilitate, punand la indoiala viitorul sau.



Sursa: seat.com


Marca Seat a Grupului Volkswagen este sigura cel putin pana in 2035, data la care UE va impune vanzarea doar de masini cu emisii zero, a declarat Wayne Griffiths, CEO-ul Seat/Cupra, la conferinta de presa a marcilor din aceasta saptamana.


Seat va „lansa masini hybrid plug-in imbunatatite si eficiente din punct de vedere al combustibilului pana la sfarsitul erei arderii”, a spus Griffiths joi si va studia daca exista un rol pentru modelele complet electrice la marca spaniola de pe piata de masa.


Vanzarile  au scazut drastic in ultimii ani, in timp ce Grupul VW a investit in noi modele hybrid si complet electrice pentru Cupra, o marca cu preturi mai mari care a fost desprinsa din a fi o linie de echipamente Seat in 2018. Anul trecut, VW a declarat ca Seat va deveni o marca axata pe mobilitate , care arunca si mai mult indoieli cu privire la viitorul sau.


In septembrie, Thomas Schaefer, seful marcilor de baza ale grupului Volkswagen, VW, Seat si Skoda, a declarat ca, desi Seat planuia sa-si actualizeze gama, a existat si o oportunitate excelenta pentru a oferi noi forme de mobilitate tinerilor cum ar fi partajarea, abonamentele si micro-mobilitatea.


Pozitia Seat a fost sustinuta de o crestere sanatoasa in 2023. Vanzarile au crescut cu 24%, pana la 288.437, dupa o scadere cu 41% in 2022, dar aceasta este inca putin peste jumatate din nivelul din 2019.


Principalul factor in revenirea Seat a fost disponibilitatea mai mare a semiconductorilor care au limitat productia Seat pana in prima jumatate a anului 2023, a spus Griffiths, deoarece Grupul VW a directionat aprovizionarea catre modelele Cupra cu marja mai mare. Venitul mediu pe vehicul este cu 34% mai mare la Cupra decat la Seat, a spus el.


„Marca Seat este mai vie ca niciodata si va continua sa-si joace rolul in viitorul nostru profitabil”, a spus Griffiths, subliniind o serie de liftinguri planificate.


Hatchback-ul compact Leon va fi reimprospatat in acest an, cu imbunatatiri similare ca un model frate, VW Golf, incluzand o baterie mai mare, care ofera versiunii plug-in o autonomie de 100 km (62 mile).


Acesta va fi urmat in 2025 de facelift-uri ale SUV-ului mic Arona si hatchback-ului mic Ibiza, cele mai bine vandute masini Seat, cu vanzari de 89.000 si, respectiv, 78.000 de unitati. SUV-ul compact Ateca va fi, de asemenea, reimprospatat.


Sursa: topgear.com


Cea mai importanta provocare pentru supravietuirea pe termen lung a marcii este insa lipsa unui model electric cu baterie. In prezent, Seat „se uita la ce am putea face in lumea electrica pentru marca Seat”, a spus Griffiths. Un model Seat complet electric nu ar fi profitabil astazi si ar veni doar atunci cand sunt disponibile platforme BEV mai accesibile, a adaugat el.


Grupul VW lucreaza la vehicule electrice mici si ieftine pentru marca VW, Cupra si Skoda si, potential, o a patra marca, si ia in considerare, de asemenea, o mini-masina de sub 20.000 de euro, potential dezvoltata cu parteneri care ar putea include Renault.


Intrebat daca Seat ar putea avea un BEV de sub 20.000 EUR, Griffiths a declarat ca nu crede ca ar avea sens „ca toate marcile grupului sa intre in acel segment in acelasi timp”.


Dar, a adaugat el, „este firesc ca in viitor sa existe un model de intrare electrificat pentru Seat, deoarece marca se afla intr-o pozitie ideala pentru a atrage clienti mai tineri in grup”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA