Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo incheie o relatie de 45 de ani cu motorina

Sistemul de propulsie a reprezentat jumatate din vanzarile globale Volvo in perioada 2012-16, marea majoritate a acestor motoare diesel fiind vandute in Europa.



Sursa: media.volvocars.com


Volvo a incheiat productia vehiculelor cu motorina. Relatia de 45 de ani a producatorului de automobile cu motorul diesel, care a reprezentat jumatate din vanzarile sale globale intre 2012 si 2016, s-a incheiat marti, 26 martie.


Din 1991 s-au fabricat peste 9 milioane de Volvo cu motorina, ceea ce este inca din trecut, pana la recordurile companiei. Prin urmare, numarul real este mult mai mare, avand in vedere ca 12 ani nu sunt contabilizati.


Ultimul model motor diesel al producatorului auto a fost un XC90, care a iesit din linia de productie in Torslanda, Suedia. Urmatoarea oprire a acelei masini este World of Volvo din Goteborg, unde va fi expusa.


SUV-ul mare premium destinat muzeului are un motor diesel cu patru cilindri in linie de 2,0 litri turbo din familia VEA (Volvo Engine Architecture), care a debutat in 2013.


Acesta a fost doar al doilea diesel creat si produs intern de la Volvo in istoria sa de 97 de ani. Prima, care a debutat in 2001, a fost o unitate cu cinci cilindri care a fost produsa la fabrica de trenuri motoare a producatorului auto din Skovde, Suedia.


Fabrica respectiva a trecut la fabricarea de motoare electrice pentru gama de masini complet electrice, in crestere rapida.


Pana in 2030, Volvo isi propune sa fie o marca exclusiv electrica, ceea ce este o schimbare majora, avand in vedere ca in anii 2010 acea mare majoritate a masinilor vandute de producatorul auto in Europa erau diesel.


Lucrurile au inceput sa se schimbe in iulie 2017.


Sursa: soulauto.com


Atunci fostul CEO Volvo, Hakan Samuelsson, a inceput tranzitia agresiva a producatorului de automobile catre sistemele de propulsie electrificate, anuntand ca va opri dezvoltarea ulterioara a motoarelor diesel intr-un moment in care aproape jumatate din toate masinile noi vandute in Europa erau echipate cu grupul motopropulsor.


Miscarea a coincis cu presiunea tot mai mare asupra sistemului de propulsie , inclusiv cu amenintarea interzicerii motorinelor din centrele oraselor din Europa.


Istoria Volvo cu motorul diesel a dus la parteneriate cu Volkswagen si fostul PSA/Peugeot-Citroen (acum parte a Stellantis).


Prima masina diesel Volvo, 244 GL D6, care a debutat in 1979, era propulsata de o unitate cu sase cilindri de la Volkswagen.


Cand Volvo si-a lansat gama Drive-E in 2008, aceasta prezenta un motor diesel de 1,6 litri rezultat dintr-o colaborare cu PSA. Volvo spune ca masinile cu acest motor diesel puteau parcurge 1.300 de km cu un rezervor plin  si aveau niveluri de emisii suficient de scazute pentru a fi clasificate drept „motor verde” in Suedia.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA