Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Musk spune ca Tesla va dezvalui robotaxi-ul promis pe 8 august

Un vehicul complet autonom utilizabil in scop de robotaxi a fost mult timp cheia pentru evaluarea ridicata a Tesla.



Sursa: electrek.co


Tesla intentioneaza sa-si dezvaluie robotaxi-ul mult promis mai tarziu in acest an, deoarece producatorul auto se lupta cu vanzarile slabe si concurenta din partea vehiculelor electrice chinezesti ieftine.


CEO-ul Elon Musk a postat vineri pe X, site-ul sau de socializare, ca robotaxi-ul lui Tesla va fi dezvaluit pe 8 august.


Un vehicul complet autonom prezentat investitorilor in 2019, a fost mult timp cheia pentru evaluarea inalta a Tesla. In ultimele saptamani, Tesla a lansat pentru consumatori cea mai recenta versiune a software-ului de asistenta pentru sofer pe care il comercializeaza ca FSD sau Full Self-Driving.


Compania a spus ca platforma sa de vehicule de urmatoarea generatie va sprijini atat o masina mai ieftina, cat si un robotaxi dedicat. Desi compania le-a amintit pe ambele, inca nu a dezvaluit prototipuri ale fiecareia.


Tweetul lui Musk de vineri indica faptul ca robotaxi-ul are prioritate fata de masina mai ieftina.


Reuters a raportat vineri ca producatorul de automobile a anulat planurile pentru vehiculul mai putin costisitor si a transferat mai multe resurse pentru incercarea de a aduce un robotaxi pe piata. Musk a raspuns spunand „Reuters minte”, fara a oferi detalii.


Tesla a produs cu 46.561 de vehicule mai multe decat a livrat in primul trimestru, ceea ce a determinat compania sa reduca si mai mult preturile.


Consumatorii americani au renuntat la vehiculele electrice mai scumpe in favoarea hibrizilor, determinand multi producatori sa regandeasca eforturile de a-si electrifica flotele.


Sursa: motor1.com


Anunturile mari de produse facute de Musk au reprezentat de multa vreme o parte cheie a capacitatii Tesla de a genera entuziasm in randul clientilor si investitorilor fara a cheltui pe publicitate traditionala.


Ele nu functioneaza intotdeauna: compania a dezvaluit Cybertruck-ul in noiembrie 2019, dar productia a fost intarziata de ani de zile, iar accelerarea acelui vehicul a fost lenta.


Actiunile Tesla au castigat pana la 5,1% in tranzactiile tarzii din New York. Actiunile au scazut cu 34% in acest an pana la inchiderea de vineri.


Cu putin timp inainte ca Musk sa posteze despre robotaxi, el a pierdut titlul de a treia cea mai bogata persoana din lume in fata lui Mark Zuckerberg, CEO al Meta Platforms.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA