Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Smart cauta parteneri pentru noul minicar ForTwo EV

Modelul actual si-a incheiat productia luna trecuta. Smart spune ca isi dezvolta propria platforma dedicata pentru un inlocuitor, dar are nevoie de parteneri care sa imparta costurile.



Sursa: ev-database.org


Smart cauta parteneri care sa dezvolte si sa construiasca un succesor al emblematicei sale masini de oras ForTwo cu doua locuri, a spus un director al companiei.


Productia celei de-a treia generatii ForTwo s-a incheiat pe 28 martie intr-o fosta fabrica Mercedes-Benz din Hambach, Franta, care este acum detinuta de producatorul britanic de SUV-uri Ineos Automotive.


Data de lansare a unui succesor ForTwo, care urmeaza sa se numeasca #2 sau „Hashtag 2”, este inca incerta, a declarat Dirk Adelman , CEO al Smart Europe, intr-o conferinta video saptamana trecuta.


Smart, candva o subsidiara detinuta in totalitate de Mercedes-Benz, este acum o societate mixta 50-50 cu Geely Group of China. Noile modele, care includ crossover-ul mic complet electric #1 si crossover-ul compact #3, se bazeaza pe arhitectura SEA a Geely si sunt construite in China.


„In urma cu doua luni, am inceput sa lucram la o noua platforma dedicata pentru a sprijini o viitoare masina de oras Smart cu doua locuri, dar avem nevoie de parteneri pentru a-si face cazul de afaceri fezabil”, a spus Adelman.


Smart s-a uitat la platformele electrice existente care ar fi putut fi scurtate pentru un model cu doua locuri cu lungimea cuprinsa intre 2,7 si 2,8 metri, dar care ar oferi totusi standarde inalte de siguranta si o senzatie premium, dar nu a gasit niciuna, a spus acesta.


„Vrem sa ne mentinem la evaluarea testelor de impact de patru sau cinci stele pe Euro NCAP, la functionalitatile ADAS, cum ar fi in #1 si #3, pentru a avea o gama decenta”, a declarat Adelmann. „Cu siguranta trebuie sa dezvoltam o platforma, pentru ca, din pacate, nu exista inca.”


Dupa discutii cu cativa producatori auto europeni, inclusiv Renault si unii producatori contractuali, Smart a decis sa mearga singur si in februarie a inceput sa lucreze la o noua arhitectura dedicata numita Electric Compact Architecture (ECA).


Smart a lansat primul sau ForTwo in 1998, urmat de o a doua generatie in 2006 si o a treia in 2014.


Iesirea ForTwo a fost inca cel mai bine vandut Smart in Europa in primele doua luni ale anului, cu 2.022 de vanzari, o scadere de 28% fata de aceeasi perioada din 2023.


Sursa: carmagazine.co.uk


Noile modele electrice ale Smart urmeaza ForTwo in Europa. Numarul 1 a vandut 1.856 de unitati pana in februarie, iar numarul 3 lansat recent a vandut 655 de unitati, arata cifrele Dataforce.


ForFour, un model sora Renault Twingo construit de producatorul francez de automobile in fabrica sa din Novo Mesto, Slovenia, a fost intrerupt la sfarsitul anului 2021.


In anii de varf, vanzarile ForTwo de prima generatie, numai cu motor cu combustie interna, au ajuns la 140.000 de unitati pe an, cele mai mari piete fiind in sudul Europei.


Smart a refuzat sa discute despre potentialele volume si data lansarii pentru numarul 2, dar Adelman a completat si a spus ca dealerii si cumparatorii sunt in cautarea unui nou model care sa pastreze compactitatea si manevrabilitatea traditionalului ForTwo, impreuna cu un motor electric si de ultima generatie.


„Ne-ar placea sa realizam aceasta masina nu numai din perspectiva mea, dar daca intrebati clientii, daca intrebati comerciantii nostri, tuturor le-ar placea sa aiba un viitor cu doua locuri in linie”, a spus Adelmann.


Nu exista alte masini cu doua locuri disponibile in Europa omologate ca autoturisme. Masinile electrice cu doua locuri, cum ar fi Citroen Ami si fratii sai Fiat si Opel, precum si micromasinile precum Microlino, sunt clasificate drept cvadricicluri, care trebuie sa respecte cerinte tehnice si de siguranta mai reduse.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA