Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Alfa Romeo revine la masinile mici cu SUV-ul electric Milano

Alfa Romeo Milano este prima masina complet electrica a marcii Stellantis, desi are variante cu baterie cat si mild-hybrid.



Sursa: media.stellantis.com


Primul model complet electric al Alfa Romeo, SUV-ul mic Milano, va oferi pana la 237 CP in versiunile cele mai performante.


Milano, care se bazeaza pe platforma Stellantis e-CMP2, va avea si o versiune mild hybrid de 48 de volti cu tractiune integrala disponibila. Comenzile pentru o editie „Speciale” a Milano, cu oricare dintre grupurile motoare, au fost deschise miercuri.


Versiunile electrice ale lui Milano vor avea doua niveluri de putere: un model de baza cu 154 CP si o varianta Veloce de performanta cu 237 CP. Veloce dispune de un diferential cu autoblocare, ecartament mai lat, bare speciale anti-ruliu fata si spate, roti de 20 de inci, o inaltime de rulare cu 25 mm mai mica, suspensie reglata si frane mai puternice.


Autonomia lui Milano EV este de pana la 410 km (255 mile) pe ciclul mixt WLTP de la o baterie de 54 de kilowati/ora. Timpul de incarcare de la 10 la 80% este mai mic de 30 de minute la o statie DC de 100 de kilowati, a spus Alfa Romeo.


Versiunea mild-hybrid cupleaza un motor pe benzina cu ciclu Miller de 1,2 litri cu trei cilindri (putere de 134 CP) cu un motor electric de 21 de kilowati alimentat de o baterie de 48 de volti. Motorul electric este integrat intr-o cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu sase trepte.


Mild hybrid va fi disponibil la lansare intr-o versiune cu tractiune fata, versiunea Q4 cu tractiune integrala va fi adaugata ulterior, cu puntea spate alimentata de motorul electric.


Milano, numit dupa orasul in care a fost fondata marca in 1910, va fi construit in fabrica Stellantis din Tychy, Polonia, alaturi de modelele Jeep Avenger si Fiat 600.


Preturile nu au fost anuntate. Versiunea electrica cu baterie a Jeep Avenger are un pret de baza de 38.500 de euro in Germania, in timp ce hybrid-ul usor incepe de la 27.000 de euro.


Gama actuala a Alfa Romeo include SUV-ul compact Tonale, berlina medie Giulia si SUV-ul mediu Stelvio. De asemenea, planifica o berlina mare pana in 2027.


Felipe Munoz, analist auto global la JATO Dynamics, a declarat ca Milano ar putea deveni cel mai bine vandut model Alfa Romeo, deoarece segmentul SUV-urilor mici este cel mai mare din Europa si continua sa creasca. Tonale este liderul actual, cu 5.539 de vanzari pana in februarie in Europa, potrivit Dataforce.


Milano este un „binevenit simbolic” pentru proprietarii ultimelor masini mici ale Alfa Romeo, Giulietta si Mito, a declarat miercuri marca Stellantis, cand a dezvaluit Milano.


Este „cea mai sportiva si mai captivanta masina de condus din segmentul sau, atat capabila sa ajunga la proprietarii anterioarelor hatchback-uri mici Mito si ai hatchback-ului compact Giulietta, cat si sa castige clienti noi, mai tineri”, a spus Alfa Romeo intr-un comunicat de presa.


Milano are 4170 mm lungime (cu 86 mm mai mult decat Jeep Avenger), 1780 mm latime si 1500 mm inaltime. Stilul exterior al lui Alejandro Mesonero-Romanos aminteste de stilul traditional Alfa Romeo, cum ar fi pasajele largi ale rotilor si coada Kamm patrata a Giulia TZ de la inceputul anilor 1960.


Sursa: carmagazine.co.uk


Conform planurilor anuntate in 2023, Milano va fi ultimul Alfa Romeo care va oferi si o varianta ICE. Din 2025, toate modelele noi vor fi lansate doar electrice, iar din 2027 Alfa Romeo va vinde doar modele complet electrice.


Milano va fi unul dintre doar cateva SUV-uri mici de la marci premium, care includ acum Volvo EX30 si DS 3.


Munoz de la JATO Dynamics a declarat ca vanzarile din Milano vor fi ajutate de lipsa relativa a ofertelor premium in segmentul SUV-urilor mici: Audi, BMW si Mercedes sunt toate absente din segment, a spus el.


Alti factori vor include performanta sa, un punct de vanzare traditional al marcii Alfa Romeo, a spus el, precum si pretul.


Principalii rivali ai versiunii BEV a lui Milano vor fi EX30 si Smart #1, a spus Imparato, desi Smart este clasificat drept compact.


Volvo a vandut 5.919 EX30 pana in februarie anul acesta, arata cifrele Dataforce, in timp ce numarul 1 a inregistrat 1.856 de vanzari in acea perioada si DS 3 376.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA