Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Importurile de vehicule electrice nevandute din China ingramadesc porturile Europei

Mai multi producatori auto au inchiriat suprafete mari in porturi pentru importul de vehicule care pana acum nu au clienti pentru masinile din China.



Sursa: vesselfinder.com


Mii de vehicule importate sunt stocate in prezent in mai multe porturi maritime europene, multe dintre ele din China.


Mai multi producatori auto au inchiriat suprafete mari in porturi pentru importul de vehicule care pana acum nu au clienti pentru masini. Companiile de logistica inchiriaza si locuri de parcare suplimentare in afara porturilor.


„Aceasta situatie afecteaza in prezent toate porturile europene in care sosesc cantitati mari de vehicule”, a declarat Gert Ickx, purtatorul de cuvant al administratiei porturilor belgiene Antwerp si Zeebrugge, pentru Automotive News Europe.


Autoritatea portuara nu a dat cifre exacte, dar portul este in prezent ocupat cu mult mai multe vehicule decat in ​​2020 si 2021, a spus purtatorul de cuvant in raport.


Problema a fost exacerbata de cateva efecte nefavorabile, a spus Ickx.


„Exista o lipsa de capacitate pentru camioanele de transport auto si sunt prea putini soferi de camion”, a spus acesta. In plus, vanzarile slabe de masini noi in Europa cauzeaza, de asemenea, stocarea. O miscare a unor companii de masini de a vinde direct clientilor, nu prin intermediul reprezentantelor, se adauga, de asemenea, la congestionare.


„Unele marci vand acum direct clientilor si lasa masinile in porturi mai mult timp in loc sa le transporte la dealeri”, a adaugat Ickx.


Sursa: thesun.my


Wolfgang Goebel, presedintele Asociatiei Europene a Logisticienilor de Vehicule Finite (ECG), a spus ca porturile sunt pline, dar a adaugat ca acest lucru nu este fundamental nou.


„Porturile au fost supraaglomerate de mult timp”, a comentat Gobel, care este si membru al consiliului de administratie al Grupului Mosolf, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii logistice din Germania, cu peste trei milioane de transporturi de vehicule anual. Grupul este activ si in Zeebrugge.


„Avem o piata slaba, ceea ce duce la putine iesiri. Importurile de vehicule din China sunt doar o parte din aceasta”.


Decizia guvernului german de a pune capat subventiilor pentru vehicule electrice este un alt motiv pentru care masinile electrice raman mai mult timp in porturi. „Acest lucru afecteaza masinile electrice importate de toate marcile”, a spus Goebel.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA