Aproape Masini

Acum avem si magazin online

AESC extinde investitia in bateriile EV pentru BMW-urile de noua generatie din SUA

Extinderea fabricii de baterii de catre AESC este de asteptat sa intre in functiune in 2027 si sa furnizeze fabrica de asamblare a BMW din Spartanburg.



Sursa: insideevs.com


Producatorul de baterii pentru vehicule electrice din Japonia AESC Group aproape ca isi dubleaza investitia intr-o Gigafactory din Carolina de Sud, cu o cheltuiala de 1,5 miliarde de dolari care creeaza 1.080 de noi locuri de munca.


Extinderea fabricii din judetul Florenta urmeaza unui anunt initial din decembrie 2022 conform caruia AESC va cheltui 810 de milioane de dolari pentru a construi acolo o fabrica de 30 de gigawati/ora pentru a furniza vehicule electrice de generatia urmatoare care vor fi produse de producatorul german premium BMW la fabrica sa din apropiere.


Producatorul de baterii, in actualizarea sa de vineri, nu a detaliat capacitatea de iesire dupa extindere. Volumul anuntat initial ar putea furniza suficiente baterii de 100 de kilowati/ora pentru 300.000 de vehicule electrice anual. Investitia totala ajunge acum la 3,12 miliarde de dolari, cu angajarea planificata a 2.700 de oameni.


AESC a anuntat o noua extindere a fabricii in decembrie 2023.


Se asteapta ca fabrica sa intre in functiune in 2027 si sa furnizeze fabrica de asamblare a BMW din Spartanburg, unde producatorul auto intentioneaza sa produca cel putin sase modele EV pana in 2030.


Noua fabrica va produce noua celula de ioni de litiu Gen 6 densa de energie a BMW.


AESC spune ca noile baterii vor avea o densitate de energie cu 20% mai mare, o autonomie mai lunga si timpi de incarcare mai scurti decat bateriile din generatia actuala.


AESC se alatura unui grup de furnizori globali care acum construiesc fabrici de celule de baterii in SUA, inclusiv Panasonic, Samsung, LG Chem si SK Innovation. Toyota Motor Corp. si-a extins, de asemenea, planurile de a-si produce propriile baterii EV, o fabrica din Liberty, NC, care intra in productie anul viitor.


Fluxul de cheltuieli vine in contextul in care producatorii de automobile se intrec pentru a beneficia de creditele fiscale oferite in temeiul Legii de reducere a inflatiei. Stimulentele depind de respectarea mandatelor care necesita asamblarea finala localizata a vehiculelor electrice si localizarea componentelor bateriilor si a mineralelor acestora.


Sursa: wardsauto.com


Fabrica din Carolina de Sud marcheaza al treilea site de baterii al AESC din SUA. Furnizorul construieste, de asemenea, o fabrica de 2 miliarde de dolari in Bowling Green, Ky., pentru a furniza o noua generatie de componente pentru baterii pentru Mercedes-Benz. Acea fabrica va angaja 2.000 de muncitori si va furniza 300.000 de vehicule pe an pana in 2027.


Compania furnizeaza, de asemenea, baterii pentru hatchback-ul Leaf fabricat in SUA de la Nissan Motor Co. dintr-o fabrica din Smyrna, Tennessee. Fabrica a fost deschisa cu intentii de a furniza pana la 150.000 de vehicule pe an.


AESC a fost unul dintre jucatorii timpurii in domeniul bateriilor pentru vehicule electrice atunci cand s-a lansat ca o societate in comun intre Nissan, NEC Corp. si NEC Tokin pentru a furniza baterii litiu-ion co-proprietarului sau Nissan.


Nissan si-a vandut pachetul de actiuni din companie catre grupul chinez Envision in 2018, vanzare care a inclus instalatia de baterii Smyrna si o alta fabrica de baterii care aprovizioneaza fabrica Nissan din Sunderland din Marea Britanie.


AESC va avea o capacitate globala de 400 GWh pana in 2026, spune compania. Fabricile sale din SUA vor furniza in mod colectiv pana la 70 GWh de baterii anual, a declarat compania anul trecut.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA