Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla reduce preturile in Europa, SUA si China pe fondul scaderii vanzarilor

Tesla a intarziat sa-si actualizeze modelele vechi, in timp ce rivalii din China lanseaza vehicule electrice mai ieftine.



Sursa: motor1.com


Tesla a redus preturile pe pietele sale majore, inclusiv in SUA, Europa si China, pe fondul scaderii vanzarilor si a unui exces de stocuri. Tesla a redus pretul de pornire al modelului 3 din China cu 14.000 de yuani (1.930 de dolari) la 231.900 de yuani (32.000 de dolari), dupa cum  a aratat site-ul sau oficial duminica.


In Germania, producatorul auto a redus pretul modelului 3 cu tractiune spate la 40.990 de euro (43.670,75 dolari) de la 42.990 de euro. Au fost, de asemenea, reduceri de preturi in multe alte tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, a declarat un purtator de cuvant al Tesla.


In SUA, Tesla a redus preturile vehiculelor sale Model Y, Model X si Model S cu 2.000 de dolari.


Scaderile de pret au venit dupa ce Tesla a raportat luna aceasta ca livrarile sale globale din primul trimestru au scazut cu 8,5%, pana la 386.810 de unitati, deoarece producatorul de automobile s-a confruntat cu o cerere de reducere a vehiculelor electrice si cu o intensificare a razboiului preturilor pentru vehicule electrice, in special impotriva rivalilor chinezi mai ieftini.


Tesla a intarziat sa-si reimprospateasca modelele invechite, deoarece ratele mari ale dobanzilor au diminuat apetitul consumatorilor pentru articolele mari.


Tesla a redus sambata pretul software-ului de asistenta pentru sofer pe care il numeste Full Self-Driving, sau FSD, cu o treime la 8.000 USD in SUA.


CEO-ul Elon Musk pariaza ca tehnologia va deveni o sursa majora de venituri. Dar de ani de zile nu a reusit sa atinga obiectivul capacitatii de a conduce autonom, cu tehnologia aflata sub un control de reglementare si legal din ce in ce mai mare.


In ultimele saptamani, Tesla a lansat noi versiuni ale software-ului FSD, iar Musk a spus ca compania va dezvalui un robotaxi pe 8 august.


Reuters a raportat pe 5 aprilie ca Tesla a renuntat la planurile de a produce o masina ieftina pe care investitorii s-au bazat pentru a stimula cresterea pietei de masa in favoarea robotaxiului.


Sursa: edmunds.com


Musk a declarat saptamana trecuta ca producatorul auto va concedia mai mult de 10% din forta de munca globala, deoarece producatorul auto se pregateste pentru prima sa scadere anuala a livrarilor.


Miercuri, Tesla a declarat in declaratia sa ca va cere actionarilor sa voteze din nou un pachet de compensare de 56 de miliarde de dolari pentru Musk, care a fost anulat de un tribunal din Delaware in ianuarie.


Compania a rechemat aproape 3.900 de pickup-uri Cybertruck pentru a repara sau inlocui pedalele de acceleratie care se pot disloca si pot cauza accelerarea neintentionata a vehiculului, crescand riscul unui accident.


De asemenea, Musk a amanat o calatorie planificata in India, unde era de asteptat sa se intalneasca cu prim-ministrul Narendra Modi, spunand ca trebuie sa faca fata „obligatiilor grele” la Tesla.


Tesla raporteaza castigurile din primul trimestru pe 23 aprilie. Actiunile sale au scazut cu peste 40% in acest an din cauza ingrijorarii legate de scaderea vanzarilor, intensificarea concurentei in China si planul riscant al lui Musk de a merge cu totul pe autonomie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA