Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford incetineste dezvoltarea vehiculelor electrice

Ford construieste camionete electrice si cu motor cu combustie pe aceeasi linie in Turcia, oferind producatorului de automobile flexibilitate.



Sursa: inter-auto.ro


Ford se pregateste pentru scaderea cererii de camionete electrice, pe masura ce incepe sa-si construiasca Transit EV de baza pentru Europa.


Asociatia in comun a Ford din Turcia, Ford Otosan, a inceput productia versiunii electrice a Transit Custom, care se alatura e-Transit-ului electric mai mare construit pe acelasi site.


Motorul cu ardere si furgonetele electrice sunt construite pe aceeasi linie, oferind Ford sansa de a reactiona, in functie de cerere.


„Intreaga piata incetineste fata de ceea ce am spus ca va fi”, a declarat Hans Schep, seful diviziei Ford Pro pentru vehicule comerciale din Europa, jurnalistilor intr-o vizita recenta la uzina de furgonete Kocaeli din nord-estul Turciei.


„Lucrul cheie pentru noi este modul in care ne organizam pentru a face fata acestei ambiguitati si acea flexibilitate”, a spus el.


Vanzarile de autoutilitare electrice au crescut anul trecut cu 47% in Europa, pana la 143.877, ceea ce ofera trenului de rulare o cota de 7,4%, conform cifrelor asociatiei industriale ACEA. Cu toate acestea, cota de piata a scazut la 5% in primele doua luni ale anului, a spus Schep. ACEA nu a publicat inca cifrele pentru 2024.


Schep a spus ca se asteapta ca vanzarile de furgonete electrice sa creasca mai tarziu in acest an, pentru a depasi in cele din urma cota de anul trecut, dar Ford nu este prea ingrijorat. „Acesta este unul dintre lucrurile cheie pe care le avem aici este capacitatea de a ne misca pe masura ce piata se misca in orice directie”, a spus Schep.


Abordarea Ford este similara cu strategia BMW pentru masini, in care vehiculele electrice sunt construite alaturi de modelele cu combustie si hybrid plug-in. Transit Custom este oferit ca vehicul hybrid plug-in, EV sau diesel.


Ford a anulat anul trecut o fabrica de baterii planificata in Turcia impreuna cu partenerul sau din Otosan, Koc Holdings, impreuna cu LG, invocand incetinirea vanzarilor de furgonete electrice.


Uzina de baterii ramane in asteptare, dar amplasamentul din apropierea capitalei Ankara este inca disponibil pentru cand vanzarile de electricitate se vor imbunatati.


„Depinde de ceea ce ne va spune piata si de cererea clientilor”, a spus Dave Johnston, liderul in baterii si parteneriate Ford Otosan. „Avem o capacitate suficienta a bateriei, ceea ce spune ca nu trebuie sa investim in asta pe termen scurt.”


Sursa: ford.ro


Bateriile pentru E-Transit si E-Transit Custom sunt furnizate de LG Chem din Polonia, in timp ce SK On din Coreea va furniza viitoarea duba compacta E-Transit Courier care va fi construita in Craiova, Romania, uzina pe care Ford Otosan a preluat-o in 2022.


Pe baza cererii de proiect a Ford, „nu ar trebui sa ne asteptam la nicio actualizare in anul urmator”, a spus Johnston.


Vanzarile de furgonete electrice sunt determinate atat de stimulente guvernamentale, cat si de angajamentele de mediu ale flotelor mari. De exemplu, grupul DHL de la Deutsche Post urmareste sa produca electrica 60% din flota sa de livrari pana in 2030, in timp ce furnizorul britanic de energie British Gas a declarat ca a comandat 3.000 de autoutilitare Vauxhall Vivaro-e cu scopul de a-si electrifica complet flota pana in 2025.


In timp ce aprecierea pentru electricitate in randul clientilor comerciali Ford Pro este mai lenta, economiile in ceea ce priveste costurile de functionare sunt mai imediat evidente, a declarat directorul general Ford, Jim Farley, investitorilor in februarie.


„Ei fac calculele mai repede decat clientii retaill”, a spus el. „Vedem din ce in ce mai multi clienti Pro care devin electrici daca ciclul lor de lucru are sens.” Pe langa Transit-urile electrice, Ford Pro vinde si versiunea Lightning EV a pickup-ului F-150.


Ford este pregatit pentru cererea crescuta de electricitate la uzina Kocaeli unde construieste Transit Custom si va adauga inlocuitorul Transporter la sfarsitul acestui an. Fabrica este singura din reteaua Ford care isi construieste propriile tavi pentru baterii, de exemplu.


In prezent, acesta functioneaza doar la un singur schimb, comparativ cu trei schimburi pentru productia de furgonete la santier, dar poate fi accelerat daca vanzarile cresc.


Ca orice producator de furgonete care vinde in Europa, Ford se pregateste in cele din urma pe termen lung pentru 2035.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA